Más is "gyerekgyilkosságnak" tartja a fiatal állatok megölését fiatalon vagy az ifjú "bárányok felzabálását" ???
Hát, 10-es, ha hiszed , ha nem, az emberek akkor is ettek húst, amikor még nem volt vákuum csomagolású hús a boltokban.
És igen, anyám levágta a tyúkot vasárnap reggel, hogy délben húsleves legyen az asztalon.
23
Az első időben igen, kevesebb. Mivel a természettől végletes módon elszakadt emberek nincsenek hozzászokva a halálhoz. A szemükben nincs kapcsolat a bájos kis állatka meg a finom husi közt.
De egy idő után ugyanúgy visszaszoknának az állatvágásra, mint ahogy 50 éve is csak akkor tudtak húst enni az emberek falun, ha előbb elvágták valaminek a nyakát. És tényleg el is vágták (ha volt minek), mert enni akartak. Akkor még a természet részének tartották magukat, és az állataikat is.
Ez az örök vegán-húsevő vita:Megöljünk-e ehy tehenet, vagyhelyette kaszáljunk le 1 ha búzát? Mindegyik gyilkosság a maga nemében...
Én erről a következőt gondolom:
- Az ember mindenevő, a fogazata, gyomra alapján, tehát a szervezetének a legkényelmesebb, ha mindent eszik.
- Az elfogyasztott állatok, nem is léteztek volna soha. Meg se látták volna a napvilágot, ki se fejlődött volna az az alfaj, ha az ember saját hasznára nem kezd ezzel foglalkozni.
-A természet rendje szerint aki a táplálkozási csúcson van, az fogyasztja el az alatta lévőt. (Próbálj demokráciára nevelni egy tigrist! :) ) Tehát egyáltalán nem természetellenes a húsfogyasztás.
- Amennyiben lehet, humánus módon kell(ene) végezni az állatokkal. De nem tudom láttatok-e hiénacsapatot, akik még élő állatot szétrágnak?! Az sem egy humánus megoldás - végképp nem.
- Számomra már visszás érzéseket kelt, hogy milyen jogokat írnak elő egy jószágnak. Gondolok itt a napi élelmezési kötelezettségre, a megfelelő alomra/kenelre/akváriumra/házra, a játszási/kapirgálási/futkosási lehetőség biztosítására. Csak a feleannyit jó lenne ha kapna minden ember... Akkor nem lennének hontalanok, éhenhalók, kilátástalanság-öngyilkosok, szenvedő hosszú haláltusák, ... És nem mondja nekem senki, hogy erről az aktuális ember tehet, mert az üljön le, beszélgessen egy kicsit ezekkel az emberekkel a sorsukról.
Na! Hirtelen ennyi. :)
- Ugyanakkor megértem azokat, akik érzelmi okból vagy gusztusuk miatt nem fogyasztanak állatot. Tegyék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!