Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért mutatnak rossz példát...

Miért mutatnak rossz példát ezzel állatvédő szervezetek?

Figyelt kérdés

Pár éve már a csapból is az folyik, hogy főtt vagy sült csontot nem adunk a kutyának, mert bélelzáródást okozhat, megakadhat bárhol, felsértheti az emesztőrendszert mert szilánkosan törik, erre fel nagy bográcsba főzik a csirkelábat paprikasan, vagy sütik (ha nyersen adták volna akkor semmi problméma vele), meg virsli napot tartanak a kutyáknak. Nyilván a legolcsóbb ipari hulladéknak minősíthető ízfokós virslivel... Magam is támogatok 2 állatmenhelyet anyagi adománnyal, de az ilyen posztoktól én érzem magamat rosszul.

Pl. Ágica állatmenedéke (azóta levette a posztot), Paksi angyalok, Cerberos Pitbull Rescue.

2023. dec. 24. 18:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
16%

Na én ezért nem támogatok soha menhelyet mert csak picsogni tudnak de hozzáértésük egyenlő a nullával.

Múltkor is sétáltattam a tacsimat pórázon egy tóparton és éppen ott voltak a menhelyesek mert valami állatot vittek el onnan aztán az egyikük beszólt, hogy ha kihozom sétálni legalább egy kabátot adjak már szerencsétlenre.

Ahhoz értenek, hogy az emberbe belekössenek, de a kutyákat nem tudják normálisan eltartani.

2023. dec. 26. 11:27
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos sokan úgy vezetnek menhelyet,hogy nem nagyon vannak képben a kutyák fajtájával sem.

Viselkedésükkel,meg élelmezésükkel kapcsolatban sem. Sokszor láttok videon rendesen moslékkal etetik a kutyákat akik rohadt kövérek,oké nem éheznek,de elhízlalni sem kellene őket.

Egy kutyás mesélte múltkor,hogy bélgyulladással hozta el menhelyről a kutyát,említették,hogy megy a hasa,de csak azt mondták diétáztassák. De nem használt,orvos lett a vége. Kitudja az a kutya is milyen kajákat kapott..

2023. dec. 26. 11:30
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

Akik itt kritizálják a menhelyeket, ti milyen gyakran, milyen márkájú és mennyi eledelt adományoztok menhelyeknek? Az remélem megvan, hogy ők csak civil adományokból tartják el magukat, nem úgy, mint a gyepik, amiket az állam tart fenn, esetleg kapnak adó 1%-ot, ha x éve működnek már, de az is lutri, hogy éppen melyiknek hányan ajánlják fel, és az mennyi. A legtöbb adományozótól amúgy is a silány minőségű tápokat kapják, vagy kifőzdékből a maradékot. Munkahelyem közelében vannak kifőzdék, ahova szoktunk kijárni, az egyik ilyenben egyszer pont ott voltam, amikor beszélték, hogy záráskor jön a kutyáknak szánt maradékért valaki.

Ahonnan én örökbe fogadtam, ők fajtamentés, ők nem fogadnak el bármilyen táp adományt, megvan, hogy miket kérnek, ezeket szokták posztolni, ezek nem a legolcsóbbak, nem is a legdrágábbak, de biztosan tudom, hogy ezeket nem mindenki engedheti meg magának, és nem lehet megvárásolni bárhol.

De nagyon sok szegényebb térségben nem engedhetnek meg maguknak ilyen elvárásokat a szintén szegényebb adományozók felé, akik amúgy szeretnének segíteni, amivel tudnak.

2023. dec. 26. 11:40
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Én régen többször adományoztam főleg egy ismerősnek aki civil állatvédő szervezetett vezetett, írtam neki,hogy írja meg mikor van otthon, elvisszük a tápot, majd ő eljön érte. ok.. 4 hónapig tárolgattam pakolgattam a 10 kg kutyatápot,mert bacott eljönni érte,és hiába ajánlottam fel,hogy elviszem mondta nem kell. Na ilyen esetben még is mit tehettem volna?

Akkor meg maradt 3-4 kg gyógytáp,mert akkori kutyám meghalt. annál is majd ő jön érte.. az is fél évig rohadt a padláson,lehet a szavija is lejárt mire elvitte.

Másik szervezet se igazán reagált a megkeresésemre.

Akkor volt ahol mondták nem elég minőségi a táp...(brit care)

De a pedigree biztos jobb amit később posztoltak..

Én innentől befejeztem az adományozást.

(a gyógytáp meg royal canon vese kímélőse volt,ami csilliárdok)

Én adományozok és még én járjak a nyakukra hogy vegyék már át az adományt? vagy nem is kell..

2023. dec. 26. 14:28
 15/17 anonim ***** válasza:
76%

13-as az fasza, már a sertéseknek is tilos moslékot adni, nem csak élelmiszerbiztonsági okokból, de mondjuk így lehet összehozni egy jó kis sómérgezést is. Hagyma, fokhagyma és társairól beszélve, amik egyáltalán nem valóak a kutyáknak, mérgezőek is.

A konyhásnénik meg azt sem fogják átgondolni, hogy a maradj csokispiskótát ne kenjék bele a maradékba.

Igen, ezek a szervezetek adományokból tartják magukat fenn, elképesztő adósságokat halmoznak fel, tevékenységeiket kisemberek adományaiból hitelezik. Mert ha Fifikének előreláthatólag 250.000 lesz az állatorvosi költsége, és jelenleg is van 750.000 tartozásunk a kórház felé, Fifikét akkor is műtsék meg, majd teszünk több sírós szmájlit a posztjába, meg majd írunk pár sort, hogy ez azoknak az embereknek a hibája, akik nem küldenek pénzt.

Eszement nagy a felelőtlenség ezen a vonalon, így eszem ágában sincs egy ilyen önjelölt hősködős szervezetet támogatni, mert egyszerűen ki se adják a kutyáikat örökbefogadásra.

Fogadtam örökbe onnan, ahol ez nem sport, meg önámítás, és támogatok olyan helyet is, ahol, akinek van esélye azt gyógyítják, akinek meg nincs, azt nem meg nem éltetik lájkokért, meg forintokért, hanem megszabadítják a szenvedéseitől.

Ha egy menhelyet úgy kell jobb fényben feltüntetni, hogy a támogatóin kérjük számon, szerintem az egy hatalmas öngól.

2023. dec. 26. 14:35
 16/17 anonim ***** válasza:
89%

Az a felelőtlenség, hogy szaporítják ész nélkül a kutyákat, meg kell a kölyök, de nevelni luxus, ha nem bírnak vele, megunják, akkor meg kidobják, láncra verik, elköltöznek, a kutya meg ott marad egyedüo... stb. Minden menhely dugig van az ilyen felelőtlenek miatt, nyilván lesz olyan, akik napról napra élnek, és csak a szart tudják adni, mert nem tudnak mindenkit befogadni a jobban szervezettek.

Én nem várom el, hogy eljöjjenek a tápért, vagy elpostázom, vagy eleve oda rendelek, vagy elviszem, ha közelebb vannak hozzám.

2023. dec. 27. 09:47
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

16os, én sem vártam el hogy jöjjenek el a tapert felajánlottam hogy elviszem. De azt mondták nem kell,majd ők jönnek érte. Mivel pontos címet nem tudtam,hogy vittem volna el vagy postaztam volna oda?

Na mindegy

2023. dec. 27. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!