Szeretnék több (3-4) kutyának is ideiglenes gazdája lenni, ennek lehet jogszabályi akadálya? Vagy az állatvédő szervezeteknek lehet visszatetsző egy ilyen vállalás?
3 kutyás falkámból elvesztettem két idős társamat, akik a kezdetektől velem voltak (kidobott kölykökként kezdték az életüket). Nemrég egy kiskutyát már örökbefogadtam. Csodásan haladunk, készen állna ő is rá, illetve a mellettem maradt öreglány is kezdi feldolgozni a veszteségeket, és szépen alakul a kötődésük, és ahogy látom, nyiladozik mások felé már.
Régebben sokat ideigleneseztem a régi csapattal, de mindig csak egy kutyát vállaltam, mivel akkoriban még szülőkkel éltem, így hát csoda volt, hogy ezt a szívügyet keresztülvihettem éveken át akkoriban (a család sosem volt nagy állatbarát).
Most azon kezdek fáradozni a relatíve nagyméretű telken, hogy mindegyik része körbe legyen kerítve, ne csak az udvar. Ha lehet, olyan szempontok szerint, hogy több ideiglenes vendégnek is legyen tisztességes tere és védett zuga, hogy ha nem falkásítható megbízhatóan.
Időm lenne akár rehab jelleggel is foglalkozni velük, bár nagy hátrány különlegesebb esetekben, hogy se jogsim, se autóm.
Ezek voltak és lennének a legszebb epizódok az életemben, kutyákkal kutyákról tanulni, segíteni, menedéket adni, látni a kezdeti kihívások és káosz után a változást, a boldogságot, a bizalmat.
Úgy tudom azonban, hogy két kutya tartása a megengedett, annál többre engedélyt kell előbb kérni az önkormányzattól. Ideiglenes státusznál ez ugyanúgy él vajon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!