ÁLLATVÉDŐKÉNT és vegán/vegetariánus emberként, mi és mikortól venne rá, hogy állatokat ölj étkezésre?
Most nem egy "Lakatlan szigeten vagy, és vagy levágod a nyulat, vagy éhen döglesz." dologról beszélek, hanem reálisabb példákról.
Mondjuk nem átlag Gyakoris vagy, azaz nincs 3 diplomád, havi 900-as fizuval, meg nincs 300 milliós Bitcoin portfóliód, hanem átlag ember vagy.
- Dolgoznál vágóhídon, hogy legyen fizud, és fűtés a gyerekeidnek?
- Matekoznál, és kiváltanád a vadász/horgász engedélyt, és lőnél nyulat, meg fognál halat, mert másképp nem telik húsra?
- Lennél orvvadász, hogy kifizesd a babád fejlesztőpedagógusát, hogy emberi minőségű élete legyen?
- Elfogadnád a sintértelepi hóhérsegédi melót, ha a végrehajtó már a 3. levelét küldené, és neked kell a pénz?
Nem trollkodás, tényleg érdekel az ŐSZINTE válaszod. Köszönöm!
Gondoltad volna? Facebook oldal. A vegetáriánusok 76%-a idővel visszatér a húsevéshez.
Evoluciósan húsra is szükségűnk van. 12-es hozzászolónak meg üzenem hogy ha lenne gyereke akkor annak ő lenne az apja.
Ezek tényleg elég szélsőséges példák. Ritkán fordul elő, hogy semmi más munkalehetőség nincs, csak ezek.
Én vegetáriánus vagyok, vegán voltam öt évig azelőtt, és eközben dolgoztam olyan helyeken, ahol állati eredetű élelmiszerekkel kellett dolgoznom, például árufeltöltőként vagy baristaként. Ezek a dolgok nem zavartak, de nem lennék képes én személyesen állatot gyilkolni a munkám során, mert nem érzem jogosnak és szükségesnek.
Úgyhogy én nagyjából ennyire lennék hajlandó; állati eredetű dolgokkal dolgozni vendéglátós vagy bolti környezetben. Vendéglátás terén is inkább olyan munkát vállalnék, ahol húst sütni nem kell, vagy nyersen felvágni, de mondjuk egy sonkás szendvicset még meg tudok csinálni, ha kell. Valósznűleg azért, mert úgy szocializálódtam gyerekkoromban, hogy a hús "étel" és amilyen formákban lehet kapni, nehéz átállítani a fejedben, hogy nem, az egy holttest. Azokban a helyzetekben viszont, amiket leírtál, nagyon erőteljesen szembejön az állat élőlény-mivolta, és innentől kezdve nekem nincs jogom megölni, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!