Barátaim rossz körülmények között tartják a kutyájukat, tegyek bejelentést?
Rosszul érzem magam hiszen nem akarom bemártani őket, viszont akárhányszor megyek hozzájuk, nagyon rossz látni a kutya életkörülményeit. Néhány éves dobermannról van szó, nagyon aranyos játékos kutya, egyáltalán nem agresszív. Szokásos felállás, azért kellett mert ijesztő jó kiállású kutya, ne akarjon senki betörni stb stb, viszont egyáltalán nem foglalkoztak vele sosem, csak "volt" a kutya a kertben, de legalább ott szabadon. Azonban elkezdett szökdösni, nem bántott senkit viszont a szomszéd macskáit többször megtámadta, emiatt láncra tették. Most az a helyzet hogy hónapok óta láncon van a kutya, néha elengedik de szerencsétlennek még annyi mozgástere sincs mint eddig, sétáltatva nyilván azóta sincs. Kutyaház vagy bármi fedett hely ahova rossz idő esetén behúzódhat szintén nincs. Régebben néha beengedték a házba, de azóta lett egy macskájuk is ami bent van, így ez is kilőve. Attól félek hogy télen meg fog fagyni szegény, ráadásul elég sovány is. Próbáltam rájuk hatni, ivartalanítás, rendszeres séta (erre állítólag régen tettek kísérletet de "nagyon húzott a kutya"...) Azt nem tudom hogy az oltásai, chipje rendben vannak-e egyáltalán.
Ti mit tennétek? Szeretnék segíteni a rajta, de nem tudom mit tehetnék a bejelentésen kívül, a gazdáinak úgy látom hogy egyáltalán nem jelent semmit, a kutyának pedig mindenképp jobb lenne ha elkerülne onnan.
igen
azonnal
jelentsd fel a kutyákat amiért a barátaid nem harapják meg őket veled
Hivatalosan a jegyzonel tudsz feljelentest tenni, ha azt akarod h foglalkozzanak is vele akk nevvel vagy kb min 20an nev nelkul. Az h a kutyanak nincs haza/menedeke a szeltol naptol es esotol es lancon van mind mind kimeriti a torvenytelenseg hatarat.
Nyilvan ezzel az fog jarni h a barataid soha tobbet nem fognak veled szoba allni.
Nébihnek írj, ők intézkednek is
Az állatvédők a telefont se veszik fel
Több mint egy hónapja írtam a megyei illetékes állatvédőknek, egy automatikus válaszon kívül (amiben írták hogy kollégájuk hamarosan válaszol) semmit nem kaptam. Külön ki van emelve a Facebook oldalukon hogy ők a rossz körülmények között tartott kutyákkal foglalkoznak. Én értem hogy civil emberek és munka mellett csinálják ezt, de az kicsit felháborító számomra hogy még annyit sem képesek írni hogy bocs nekünk erre most nincs kapacitásunk, írj ennek és ennek, vagy hogy jelenleg nincs időnk de majd utánajárunk, bármi, de semmi, miközben napi szinten posztolnak a facebookra.
Rajtuk kívül írtam még a dobermann fajtamentésnek és az Országos Állatvédőrségnek is de szintén semmi, szóval nagyon elkeserítő a helyzet. A Nébihhel akkor még megpróbálkozom majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!