Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miértnem tiltják be Magyarorsz...

Miértnem tiltják be Magyarországon is a cirkuszokat?

Figyelt kérdés

Számos ország betiltotts már és folyamatosan tiltják be mert förtelmes ahogy bánnak az állatokal.

Csak azt sajnálom, hogy az oroszlán vagy a medve nem tépi szer őket

2022. ápr. 19. 05:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
74%

20, Hogyne, jól tartják őket, csak fura módon hullanak az elefántok és párolognak el az agyaraik. A szadai balhéról semmit nem olvastál anno?

Egyébként ők sem használják már az állatokat a cirkuszban, az újranyitott csodaszafariba fogják be őket "nyugdíjasnak".

[link]

Pedig úgy emlékszem, annak idején nagy volt a szája az ifjabbik Richternek, hogy nem cirkusz a cirkusz a vadak nélkül (most nem találom vissza a cikket, de rémlik, hogy olvastam ilyen nyilatkozatot valamikor), de muszáj nekik is az emberek igényeivel haladni, ha fenn akarnak maradni.

2022. ápr. 20. 06:38
 22/23 anonim válasza:
100%

Kedves Utolsó!

Milyen szadai balhé? Azt tudom, hogy elköltöztek onnan, de mi volt a balhé ha szabad tudni? Nem is találok erről konkrétumot, pedig bennem is felmerült, hogy miért költöztek el. Régebben valami olyasmit mondtak, hogy az elefátok miatt is nagyon jó, hogy közel a Balaton.

2022. jún. 7. 20:31
 23/23 anonim ***** válasza:
16%

"Csak azt sajnálom, hogy az oroszlán vagy a medve nem tépi szer őket"

32 éves vagyok, már az én gyerekkoromban sem voltunk olyan cirkuszban, ahol nagymacska vagy elefánt lett volna. Persze, sufni-cirkuszokban biztos van ilyesmi, meg elrettentő példát is lehet találni, ha nagyon keres valaki.

Kutyák szoktak lenni, de ilyen erővel az agility-t vagy a dog dancing-et is betilthatnák, mert kb. semmi különbség nincs. Illetve ló, teve, esetleg láma, amik háziállatok. Hozzáteszem: az elefánt is határeset. Számos helyen kvázi háziállat, dolgoznak vele, nagyon tanulékony és az emberrel együttműködő állat. Inkább a tartási körülmények miatt lehet állatkínzás, de az pl. kutyáknál még magánszemélyeknél is problémás, nem kell kiélezni a cirkuszokra.

2022. jún. 8. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!