Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit tegyek ha azzal fenyeget...

Mit tegyek ha azzal fenyeget a szomszédom, hogy a közös udvarból az utcára engedi a kutyámat?

Figyelt kérdés

Lehet-e ilyen esetben bejelentést tenni? Milyen szervezet foglalkozik ezzel?

A kutya nem bántja őt, puszta rosszindulatról van szó.

2022. febr. 22. 16:51
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
19%
Menj át hozzá és próbáld meg megbeszélni vele, mindezt úgy, hogy rögzíted a hangfelvételt. Ha ő olyat mond, hogy szándékosan kiengedi, lemérgezi, vagy bármilyen módon bántja a kutyát, akkor már van bizonyítékod.
2022. febr. 22. 18:10
 12/32 anonim ***** válasza:
85%

Milyen “bizonyítékot” akarsz, te szerencsétlen?

Hogy a TE kutyádra NEKI kutyakötelessége felügyelni, hogy ne menjen ki? Nem, drága, ez te felelősséged. Amit nyilván nem tudsz kivitelezni egy KÖZÖS udvarban, mert nem tudsz jelen lenni minden pillanatban. Ergo nem, TE vagy az, akinek semmi joga ott úgy rendezkedni, kutyát tartani, mintha kizárólag a sajátod lenne.

Az ilyen pofátlanok miatt szégyellem magam (normális) kutyatartóként.

2022. febr. 22. 18:11
 13/32 anonim ***** válasza:
92%
13# nem, ő nem. Te annál inkább.
2022. febr. 22. 18:30
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj kérdezō hogy mivel közös az udvar így nem vagyok benne biztos hogy tarthatsz ott kutyát az engedélye nélkül. Így bár nem az a megoldás hogy szélnek ereszti a kutyát ez tagadhatatlan de ha a hatóságokhoz akarnál fordulni akkor valószínüleg köteleznének hogy ne tartsd a kertben a kutyát.
2022. febr. 22. 18:32
 15/32 anonim válasza:
51%
14 - De miért lenne az? Feltett egy kérdést, bárki gondolhatja úgy, hogy nincs igaza a kérdezőnek, ebben az esetben ezt meg lehetne normálisan is fogalmazni, ahelyett, hogy bárki is gyalázkodni kezdjen. Nyilván magyar nyelvterületen kihívás egy hozzászólást nem úgy kezdeni, hogy "te szerencsétlen", de azért érdemes lenne időnként tenni rá egy kísérletet...
2022. febr. 22. 18:33
 16/32 anonim ***** válasza:
87%
16# te az agyatlan tanácsoddal, a kérdező az elképzeléseivel semmibe veszitek a szomszédot, erre kinyílt 12nél a bicska. Még mindig kisebb gond, mint a hangfelvétel meg a közös udvar kisajátítása.
2022. febr. 22. 18:39
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Ne engedd ki a kutyádat felügyelet nélkül.

Én is közös udvaron vagyok több szomszéddal. A kutyám csak úgy van kint ha én is kimegyek. Igen, minden pisilés alkalmával megyek utána, reggel is, este is. A fárasztását meg alapvetően nem az udvaron csinálom, hanem elviszem sétálni, bandázni.

2022. febr. 22. 18:40
 18/32 A kérdező kommentje:

Törpillanat, aranyos vagy, de szerintem kár időt pazarolni az agresszorokra.

Akik képesek a kérdésre normálisan válaszolni, azoknak köszönöm szépen! Volt egy kommentem még az első oldalon, az is tartalmaz infót.

2022. febr. 22. 18:43
 19/32 anonim válasza:
83%
Menj rendőrségre. Majd ők eligazítanak, és rájössz, hogy nem neked van itt igazad.
2022. febr. 22. 19:06
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

19# Az volt a kérdésed, hogy mit tegyél, leírtuk, hogy húzd meg magad és a lakásodban tartsd a kutyát.

Nem volt kitétel, hogy neked milyen válaszok tetszenek és olyat kérsz.

Ez olyan, mintha egy négyemeletes társasházban a lépcsőházba engednéd a kutyádat: ott is vannak albetétek, ami a lakások ajtajánál kezdődik. Addig közös tulajdon. Nos, képzeld el, ha a társasház minden lakója kicsapná "csakegykicsit" a kutyáját a lépcsőházba. Ugye érzed, hogy nem működhet ez?

Én mit tennék a szomszédod helyébe? Birtokvédelmet kérnék a jegyzőtől azzal, hogy a lakásom ajtaján nem tudok kilépni, mert csahol a kutyád és ugat. Megjáratnám az ügyet az önkorinál a környezetvédelmi osztályon is, az állattartásodat panaszolnám be. Ha már keresed a helyet ahová az ügyedet hivatalos útra lehet vinni, ha valaki ezt megteheti a szituációban az a szomszédod. Szóval vissza kéne venni arcból szerintem.

2022. febr. 22. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!