Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszédom azzal fenyegetőzi...

A szomszédom azzal fenyegetőzik, hogy megöli a kutyámat, ha még egyszer kiviszem sétálni. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Nagyon féltem őt, nem azért költöztünk kertes házba, hogy egész nap a házban legyen a kutya, szeret is az udvaron lenni, de már ott tartok, hogy ha nem tudok rá figyelni nem merem kiengedni. 5 éve lakunk itt, eddig is minden nap sétáltunk, képtelenség, hogy ezután ne menjünk.:(

2013. szept. 28. 12:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

És éppen most lett vele gondja, hogy sétáltatod? Egyébként fel kell jelenteni, az lenne a legjobb, ha hangfelvétel készülne a fenyegetésről és feljelenteni. Sajnos, amíg nem tesz semmit a kutyáddal (reméljük nem is fog!!), addig nem tudsz ennél többet tenni. Utána meg, ha esetleg mégis tenne vele valamit, akkor már ugye ott a feljelentés a fenyegetésről, plusz még egyszer feljelented a mérgezésért, vagy nem tudom. Az már más kérdés, hogy ebben az országban senki sem fog vele foglalkozni és jó, ha egyáltalán eljut a bíróságig az ügy.

Sajnos nem tudom mit tudnál tenni, nagyon sokat élnek abban a kétségben, mint te, hogy a szomszéd fenyegetőzik. Én is kinézem a szomszédomból, hogy megmérgezné őket, az már más kérdés, hogy neki is van két gyereke....khm.

Sajnálom, hogy ilyen országban kell élnünk :(

2013. szept. 28. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem értetem a szomszédod problémáját, mi köze hozzá, hogy sétáltatod a kutyát?

A kutyának meg naponta sétára van szüksége van, tehát jól teszed, ha viszed.

2013. szept. 28. 12:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Pár éve vett ő is egy kutyát, akivel egyáltalán nem foglalkozik, csak kerti dísz. A kutya meg unatkozik, ugat, kaparja a kerítést, mert ő is jönne ki. Próbáltam már elmagyarázni neki szépen is meg csúnyán is, hogy a saját kutyájával foglalkozzon, és akkor nem szedi szét a kerítést. Azt is felajánlottam neki, hogy elviszem őt is sétálni, de annak is csak ordítozás lett a vége, hogy a sajátommal foglalkozzak... Nem normális ez a nő:(
2013. szept. 28. 12:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Szóval az a problémája, hogy az ő kutyája ugat, mikor mi kimegyünk, volt már hogy ki is szökött.

És abban a csepp agyában az a megoldás született, hogy nincs kuty->nincs séta->nincs ugatás

2013. szept. 28. 12:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor bizony az alábbi lehetőségekből, és azok kombinációjából válogathatsz

1) feljelentés

2) nagyon határozottan megmondod neki, hogy álljon le, és hagyja békén a kutyádat. Ne kiabálj/üvölts, ha lehet. Magyarázd el neki, hogy a kutyának miért van szüksége a napi sétára, és hogy ehhez neki miért nincsen semmi köze. Érdemes lehet megpróbálni megérteni, hogy mi az oka annak, hogy ENNYIRE frusztrált.

3) kedves nagytermetű barátok összehívása, akik a szomszédodnak elmagyarázzák, hogy

a) a kutyának sétára van szüksége

b) ha még egyszer beszól, akkor nő létére csúnyán összeverve találhatja magát egy sötét sikátorban

c) ha a te kutyádnak baja lesz, akkor meg már az életével játszik.

Megfelelően meggyőző fellépés esetén egy ilyen blöff az esetek elsöprő többségében elegendő.

4) alternatív javaslat: átmész hozzá egy üveg borral/kajával/egyéb ajándékkal, és felajánlod, hogy próbáljatok higgadtan beszélni és kibékülni. Magyarázd el, hogy neked és a kutyádnak miért fontos a napi séta, és kérd meg, hogy próbálja meg ezt tolerálni valahogy.

2013. szept. 28. 12:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha engem valaki ezzel fenyegetne és nem ért a szép szóból, én tuti azt csinálnám, hogy megmondanám neki hogy próbálkozzon csak nyugodtan, de ha a kamera felveszi amint épp próbálkozik, te szó nélkül menni fogsz a rendőrségre és feljelented tulajdon rongálásért (vagy ilyesmi, mert a kutyát tárgyi értéknek tekinti a jog). Persze ő nem tudja hogy igazából nincs kamera :) de akár ki is rakhatsz egy kamu-kamerát, az majd elveszi a kedvét, illetve ha legközelebb fenyegetőzik, legyen nálad a telefon, hangfelvétel bekapcs és már van is mivel visszavágnod.
2013. szept. 28. 12:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az olyan ember aki veszi a bátorságot és vadidegen emberek életébe, szabadidejébe, hogy kit mit csinálhat bele mer szólni, sőt nem szólni hanem meg meri fenyegetni na az ilyen emberek nem értenek a szép szóból.

Egyrészt vegyél egy kamu kamerát, nem olyan drága de igazából minden pénzt megér, mert valószínű beválik és a kutyádat mented meg vele. Tedd fel jól látható helyre és hívd fel a szomszéd figyelmét, hogy ott van és ezek után úgy pattogjon, hogy egyből mész a rendőrségre a bizonyítékkal. Mondd meg neki azt is, hogy éjjellátó funkció is van rajta és ha éjszaka próbálkozna akkor is ott fog vigyorogni a felvételen és látszani fog, hogy ő az.

Ettől még a kutyádra fokozottan figyelj és ha kiengeded nézd át előtte az udvart, nem-e dobott át mégis valamit. Ja és mindenképpen vidd sétálni, nehogy már egy hülye szomszéd miatt legyen rabságra ítélve a kutyád.

Én a magam részéről megmondanám neki, hogy a kutyám fontosabb bármelyik embernél és ha csak megpróbálja bántani, ha bármi be van dobva a kertbe, ha bármi baja van a kutyának, tudni fogom, hogy ő csinálta és annak nagyon csúnya vége lesz, mert én nem a kutyáját fogom bántani hanem őt.

2013. szept. 28. 13:27
 8/8 anonim ***** válasza:
61%
Egy újabb hülye.Nem tudom,mit lehetne tenni.Ha nincs oltva vagy chipelve a kutyája,max feldobhatod érte.A bîrság majd lehűti.Vagy ha elmész,ne a kapujuk előtt menj,talán kevésbé ugat akkor.
2013. szept. 28. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!