Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért tartanak olyan emberek...

Miért tartanak olyan emberek is állatot, akiknek nincs meg a megfelelő anyagi háttere pl. egy váratlan műtét fedezésére?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam már olyan szituációt, hogy váratlanul kellene 50-150e Ft-ot költeni a kutyára/macskára valami miatt (pl. baleset), de ez ilyen-olyan okok miatt nem megoldható.

Sokan ilyenkor az állatorvosokat támadják, hogy hogyan mernek ilyen drágán dolgozni, meg hol van a hivatástudat, amikor meg kellene menteni Fifikét. Az ilyen emberek miért tartanak állatot? Az állatorvos sem viccből járt 5,5 évig egyetemre és képezi tovább magát évről évre, neki is van családja akit el kell látni, arról nem is beszélve, hogy egy rendelő fejlesztése (pl. ultrahang, röntgen) több tízmilliós nagyságrendű időnként. Én örülök, ha rendelő, ahová járok tud fejlődni, és magasabb színvonalú szolgáltatást tud nyújtani, de ez nem lehetséges ha ingyen dolgoznak (amit én nem is várok el). Néhány ember szerint ezeket az összegeket az állatorvosnak saját zsebből kéne állnia?

Miért nem értik néhányan, hogy az állat nem olyan, mint egy kocsi, amit elég 1 hónap múlva megcsináltatni, ha éppen nincsen rá pénz?

2022. jan. 21. 01:50
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
56%
Ez családfüggő felelősség kérdése...Nem vagyunk gazdagok mi se átlag ember..De 1 millió mindig félre van téve mert nem tudni mit hoz a holnap...Legyen mihez nyúlni!Aki hirtelen nem tud pl 100-150 ezret előteremteni az ne tartson kutyát meg semmit se amúgy...Ennyi erővel gyerekkel is lehet akármi stb...
2022. jan. 21. 18:15
 32/33 anonim ***** válasza:
14%

Majd mindjárt megsajnálom a szinte luxuskörülmények között üzemelő rendelőket, vagy 20 alkalmazottal....

Van a környékünkön is egy, az összes mazsola, idióta, frissen végzett hülyegyereket oda veszik fel.

A burzsuj tulajdonos meg hisztizik, ha nem a számításai szerint alakulnak a bevételek?

Hát pont leszorom, tanulja meg, hogy állatot bárki tarthat, és nehogymár attól függjön, hogy egy utolsó pénzsóvár szarházi ebből akarja finanszírozni a nyaralásait...

2022. jan. 24. 06:20
 33/33 A kérdező kommentje:

Kedves #32: Nagyon ostoba és egyszerű gondolkodású ember lehetsz.

Ad 1: Nehezen értelmezem azt a gondolatot, hogy "luxuskörülmények között üzemelő rendelő". Ez alatt azt érted, hogy van röntgen és ultrahang is, ami azért van (és általában hitelből), hogy a hasfájós kutyádról meg tudják állapítani, hogy gyomorcsavaros vagy méhgyulladásos-e? Csak mert lehet ezek nélkül is dolgozni, de ha ne adj Isten ezek hiányában nem tudják megmenteni az állatodat, akkor a hozzád hasonló emberek mennek először habzó szájjal az állatorvosra dönteni a rendelőt, annak ellenére, hogy ott mindent megtettek érte.

Ad 2: nem tudom, hogy melyik rendelőről beszélsz, ahol 20 alkalmazott van, de valószínűleg nem egy kicsi kisforgalmú hely lehet, ahol pedig nagy a forgalom, ott növelni kell a munkaerőt. 3 ember nem tudja tartani a lépést, és persze téged az is zavarna, ha több órát kellene várnod az ellátásodra.

Ad 3: Azok a mazsolák, hülyegyerekek valószínűleg sokkal többet tanultak az életben, mint te, és igen, nem fogod elhinni, de az élet nem úgy működik, hogy elvégzel egy egyetemet, és egyből szaktekintély vagy. Többször vettek már fel frissen végzett állatorvost a rendelőbe, ahová járok, több hónapig ott van mellettük egy tapasztalt orvos, aki segít belerázódni a szakmába.

Ad 4: Mikor, vagy milyen körülmények között láttál hisztizni rendelővezetőt a bevétel miatt? De ha volt is ilyen nem bonyolult gondolatmenet: ha több a kiadás, mint a bevétel, akkor a rendelő veszteséges, és hosszabb-rövidebb időn belül be fog zárni. És (ez még mindig a hihetetlen kategória, de) ezek vállalkozások. Szerinted miből kellene finanszírozni az állatorvosnak a nyaralását? Vagy neki nem jár, csak neked? Mérnökként dolgozok, azért annyi tanulás után, amit a jövőmbe fektettem szerintem én is megérdemlek évi egy-két nyaralást, pedig rajtam nincs akkora felelősség munka közben, nem hogy az állatorvos, aki legalább annyit tanult (ha nem többet), mint én. Meg is bolondulnék, ha nem tudnék évi 1-2 alkalommal elmenni kikapcsolódni.

Ad 4: Szerencsére az állatorvos nem fogja az állatodat leszarni és kezelni fogja annak ellenére, hogy egy arrogáns idióta vagy. És nem, olvass utána, az állattartás nem alanyi jog! Az Állatvédelmi törvényben le van írva, hogy ki tarthat állatot. A te elképzelésed szerint az aluljáróban lévő hajléktalan is tarthat állatot még akkor is, ha nem tudja neki biztosítani a KÖTELEZŐ minimális igényeket/ellátásokat. Az állatorvos nem dolgozik ingyen, ahogy te sem és én sem.

Érdekes módon az emberek 99%-a ha fáj a foga és elmegy a fogorvoshoz örülve, hálálkodva fizet ki 15-20e Ft-et fogtömésre. Ez annyi, mint amennyit átlagosan állatorvosi költségre kell szánni EGY ÉVBEN egy állatra. Ha ezt sokallod, akkor sajnálom azt az állatot, amelyiket eléd terel az élet.

Az ilyen csőlátású, hálátlan emberek miatt van a legnagyobb öngyilkossági ráta az állatorvosok között.

2022. jan. 24. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.