Melyik Budapesti mehelynek van a legnagyobb szüksége tápadományra?
Mivel a hónapban maradt egy kis félretett pénzem, beszereztem pár zsák száraz kutyatápot, amivel egy menhelyet támogatnék. A tápok között van rosszabb minőség (Pedigree), de jobb összetételű, mint a Royal Canin, Lukullus vagy Wolf of Wilderness is.
Mivel külföldön élek és itt tapasztalatom szerint a menhelyi kutyáknak (viszonylag) elég jól megy a sora, egy magyar menhelyet szeretnék támogatni. A tápot Budapestre, esetleg Zalakaros környékére tudnám eljuttatni.
Tapasztalatotok szerint melyik menhely szorulna rá legjobban? Lehetőleg olyan szervezetnek küldeném, akik lelkiismeretesen foglalkoznak az állatokkal (sajnos hallottam már néhány horror történetet) és akik a rosszabb minőségi tápnak is örülnének.
A válaszokat előre is köszönöm :)
Én a helyedben kisebb állatmenhelyeket céloznék meg, akik nem vágják zsebre az 1%-ot, és nem kapnak nagyobb(vagy semmilyen állami támogatást).
A Cerberos Pit bull rescue épp a napokban kért segítséget (nem pénzt, eledelt!), mert mentettek egy mamát 12 kölyökkel, és nem mérték fel milyen sokat esznek a kicsik. Talán ha te is viszel a nagyoknak tápot, akkor több pénzük marad a kicsikre. :)
Én a Noénak, meg a többi nagynak semmiképpen nem adnék.
Mind korrupt és így is százmilliókat kapnak adó 1% formájában.
A budapesti menhelyek elég jól elvannak, én a Hangya közösségnek adnám a tápot, ők eljuttatják a vidéki rászoruló szervezetekhez.
(önkénteskedem bp környékén és a pedigre, bodri jellegű tápokat mindig küldik tovább a szegényebb menhelyeknek, sokszor a hangya segítségével)
Sziasztok. Nagyon köszönöm a válaszokat! A napokban utánna néztem az általatok ajánlott szervezeteknek, mindegyik nagyon szimpatikus,szóval nem lesz egyszerű a döntés.
Valamint tudja esetleg valaki, hogy nyitott tápot is elfogadna-e bármelyik menhely? Nemrég kiválogattam a kutyáim feleslegessé vált dolgait - több holmiuk van, mint nekem- amiket szintén elajándékoznék. Pár játék és edény mellett lenne két zacskó minőségi táp és jutalamfalatok is. Ezek fel vannak ugyan bontva,(persze vissza zárva és frissen tartva) viszont majdnem teljesen tele vannak. Én már nem veszem hasznunkat, de sajnálnám őket kidobni. Gondoltam ha egy másik négylábú örülne nekik szívesen elküldöm ezeket is. Sajnos nem tudom,hogy etetnek-e bontott dolgokat a kutyusokkal?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!