Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Láncon tartott kutya, mit...

Láncon tartott kutya, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A szomszéd telket másfél éve megvette egy fiatal srác, de nem lakik ott, külföldön dolgozik. A kutyáját viszont ott hagyta. Az ott lévő szerszámos tárolóban megengedte egy hajléktalannak, hogy ott tartózkodjon, cserébe a kutya ellátásáért. A hajléktalan úriember azonban egy idős bácsi, bottal képes csak totyogni, nem is foglalkozik a kutyával, mentségére szolgáljon, hogy nem is tudna érdemben. Napi egyszer ad neki vizet, amit a szerencsétlen állat azonnal kiborít, a száraz kajáját, azt a 3 maroknyit, meg odaszórja neki a földre. Mindezt a kutya szidalmazásával kombinálva. A kutyus egy fűtetlen kutyaházban vészeli át a telet, víz nélkül nyáron a hőséget. Miután egyszer sem volt megfürdetve, nem csoda, hogy százával lepik az apró legyek, szét is marták rendesen. A kutyus felére fogyott az elmúlt egy évben, éjszakánként sír, ha vihar van, retteg. Borzasztó bűz is árad a telekről, miután szegény saját piszkában fetreng, melyből már egy kisebb domb keletkezett, plussz a hajléktalan bácsi sem tud fürdeni melegvíz hiányában, neki is borzasztó szaga van. Szóltam a rendőrségnek, kijöttek, nem történt semmi. Felhítam telefonon 3 különböző állatvédelmi szervezetet, írtam emailt is, semmi sem történt. Én nem lakom a telkemen, ritkán vagyok kint, nem tudok sajnos a kutyusra odafigyelni, kaját szoktam neki vinni ha megyek, megnyugtatom, simogatom (ledöntötte a kerítésemet) igyekszem olyankor törődni vele. Azonban a kutyus egyre rosszabbul néz ki, és nem tudom ezt a fajta állattartást tovább tolerálni, az állat könnybelábadt szemekkel néz rám mikor megyek. Sikerült felvennem a kapcsolatot a gazdájával, aki összeígért mindent, hogy csináltat futtatót meg új házat, megkér valakit, hogy sétáltassa naponta stb.....de semmi sem vát valóra belőle. Több ismerősöm is aki ezt látta/látja felháborodását fejezte ki, megkértem őket is tegyenek bejelentést, tettek, de nem történt továbbra sem semmi. Egy felindult állapotban már mondtam a gazdájának, hogy el fogom vinni a kutyust, cserébe fenyegetést kaptam. Hogyan tudom ezt a szerencsétlen állatot megmenteni? Félek, hogy elpusztul, akkor pedig tutira agyonütöm a gazdáját..... 15. hónapja sínylődik embertelek körülmények között...

2021. nov. 22. 14:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%
Keresd meg Wegera Györgyöt, ő majd segít neked
2021. nov. 22. 16:41
 12/21 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ne indíts hivatalos ügyet a kutya miatt. Nem éri meg emiatt még inkább összeugranod a gazdájával. Úgyis sejteni fogja, hogy te voltál a háttérben.

Inkább tedd azt, hogy elviszed a kutyát, aztán ha a gazdája otthon lesz és nagyon követeli vissza, akkor visszaadod majd neki.

2021. nov. 22. 16:41
 13/21 anonim ***** válasza:
57%

Szépen odamész és szó nélkül elhozod, és slussz, bizonyítsa a kis szarrágó hogy egyrészt az övé, másrészt pedig hogy megfelelő körülmények közt volt harmadrészt azt hogy te az ő telkéről hoztad el nem pedig megszökött.

Egyik sem fog menni.

De ha nagyon kardoskodik miután elhoztad szólni kell a szurkolók az állatokért alapítványnak, ők majd megbeszélik vele (fizikailag nem bántják, csak a jogi dolgokat magyarázzák meg neki, kicsit erősebb hangon)!

Azért elhozás előtt képeket mindenképp csinálj, az jó bizonyíték, onnantól meg hogy van bizonyítékod max ő ütheti meg a bokáját állatkínzásért.

2021. nov. 22. 16:42
 14/21 anonim ***** válasza:
70%
Ja, meg mindenkit kérek, hogy ne pontozzuk le egymást, még ha nem is értünk a másikkal egyet. Mindenki segíteni akar itt. Ne legyünk bunkók másokkal szemben.
2021. nov. 22. 16:44
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Keresd meg Wegera Györgyöt, ő majd segít neked" Ez az a suttyó amelyik azt a nyomorék kutyát életben tartotta hogy mutogathassa a bolondoknak, ahelyett hogy elaltatta volna, és hagyta volna békében meghalni?

[link] ennyit meg az "állatvédőkről"... Addig érdeklik a kutyák , amíg a marhákat, akik bedőlnek neki meg lehet vágni egy csomó pénzzel.

2021. nov. 22. 17:02
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem csak feltettem a kérdést, h lássam ki mit mond, hanem lépni is fogok most már az ügyben, csak tanácstalan vagyok. A rendőrség az állatvédőkhöz küldött, az állatvédők meg a rendőrséghez. A kutyusnak van chipje, ezt közölte a gazdi, nyilván a tudtomra adta, hogy megtalálják ha kell. Hogy magamhoz vegyem az pedig azért nem működik, mert nem lakom a telken, csak ki- kijárkálok. Megpróbálok kiszorítani egy fűtött kutyaólra, csak pont most az osb ára az aranyéval vetekszik.. de akkor is kell a kutyusnak egy fürdetés, bolhátlanítás...meg törődés..

Már a szívemhez nőtt, simán megtartanám ha itt laknék már, de az még odébb lesz.. Tovább írkálok, meg írok azoknak is ahova már írtam, hátha felébred valamelyik.

2021. nov. 22. 17:39
 17/21 anonim válasza:
Jegyző.
2021. nov. 22. 18:52
 18/21 anonim ***** válasza:
30%

Félek, hogy elpusztul, akkor pedig tutira agyonütöm a gazdáját.....

Az ilyen megnyilvánulásra mi szükség van?

Biztos ülnél 10 évet börtönben egy kutya miatt, igaz?

A hajléktalannal meg semmi gond nincs, az megdögölhet a télen nyugodtan.

2021. nov. 25. 20:00
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

Max felfüggesztettet kapna érte...

Amúgy meg igen, a hajléktalan a télen megdögölhet nyugodtan.

2021. nov. 25. 23:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Ezt mondom amúgy, hogy a hatóságokkal nem mész sokra..mindegyik csak küld máshova, vagy épp nem üti meg az ingerküszöbüket egy ilyen ügy :( ezt bizonyítja az is, hogy rengeteg ilyen ügy van, ahol nyíltan zajlik állatkínzás, és mégse tesz semmilyen hatóság semmit…

Nincs valamelyik rokonodnak kertes háza, akinél ideiglenesen lehetne? És ha majd meglennének a körülményeid, magadhoz vennéd?

2021. nov. 26. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!