Láncon tartott kutya, mit lehet tenni?
"Egy felindult állapotban már mondtam a gazdájának, hogy el fogom vinni a kutyust, cserébe fenyegetést kaptam."
Kár volt szólni. Egyszer szép csendben el kellett volna vinni és kész.
Nyugodtan fogd meg a kutyát és hozd el. Amúgy a jegyző is tesz az ilyesmire magasról. Próbáltam hasonlót.
Chipeltesd be mert szerintem úgy sincs benne és kész onnantól a tiéd mondjon bárki bármit...kóbor kutya volt akit befogadtál és jó napot.
A hivatalos menet:
Írásos(!!!) panasztétel a helyi jegyzőnél. A jegyző NEM adhatja ki, ki volt a bejelentő, de ki kell mennie a helyszínre, felmérni az állapotokat, és dönteni, rendben van-e, vagy sem. Ha nem történik semmi, akkor rendőrségnél bejelentést tenni, egyidejűleg szólni valamelyik állatvédő szervezetnek.
Ha ez sem vezet eredményre, még mindig ott van az a helyzet, amit a 2-es írt.
Nem tudom van-e benned hajlandóság, hogy elindítsd az imént felvázolt hivatalos menetet, vagy csak egy ide feltett kérdés a egtöbb amit megtennél. Ha csak ennyi, akkor légyszi, legalább egy facebook poszt szülessen a fenti történettel, és a kutya képével.
Szerintem ne várj itt semmiféle hatóságtól csodát :(
Ne nézd végig, ahogy szegény kutya meghal. Ahogy leírták előttem, adj az öregnek valami alamizsnát, és hozd el mielőbb. A gazdája valszeg úgysem jön haza a közeljövőben, de ha haza is jönne..miféle ember lehet, ha nem tesz semmit a kutyája jóléte érdekében, és rábízza egy kb magatehetetlen öregemberre..
Ne foglalkozz vele, se az öreggel. Lebegjen a szemed előtt az az ártatlan jószág, aki szenved, fél, nyomorog, éhezik, és egy szerető gazdára lenne szüksége. Kérlek ne nézd végig, ahogy meghal! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!