Ha élő állatot kell leölnöd egy versenyben (jelen esetben homárt), akkor meg tudnád tenni, vagy képtelen lennél rá?
"A haszonállat meg sem született volna, ha nincs ember. Sőt, a vadonban is ugyanúgy megennék."
Rendkívül butuska érvek. Ez azt jelentené, hogy korlátlan mennyiségű szenvedést okozhatnánk a haszonállatainknak, és mindezt morálisan legitimálhatnánk azzal, hogy "há az ember nélkül meg sem születhetett volna" lol. Meg a természetben ugyis szenvedne, megölnék. lol.
Nyilván sem a "meg se született volna nélkülem", sem a "vadonba ugyis meghalt volna" jó érvek állatok bántalmazása/megölése mellett.
Nem "rendelkezel" az állatok halála felett. A tény, hogy nélküled meg sem született volna, nem jogosít fel arra, hogy önkényesen megszabd, meddig élhet. Ahogy a szülő sem rendelkezik a gyermeke halála felett csak azért, mert ő életet adott neki.
#56, Minden jogom megvan hozzá, mivel az állat tartalmazza szamomra az egyik, ha nem a legfontosabb élelemforrást.
Egy allatot meg, akármennyire cukika ne hasonlítsunk egy emberhez.
És milyen érdekes amennyiben kutyáról lenne szó ezt az érvedet egyből elutasítanád.
Az élelemforrás önmagában nem aduász hiszen nem hajótörött vagy egy lakatlan szigeten, hanem ezernyi élelemforrás közül választhatsz.
Az állat cukisága lényegtelen faktor, ami számít az a szenvedésre való képesség megléte. A hasonlatokkal semmi baj nincsen, egy szóval sem állítottam, hogy ember és állat egyenlő lenne.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Most jutottam el a mai napon addig, hogy elolvassam az összes választ.
Rohadtul félrenézték egyesek, hogy miért tettem fel a kérdést. NEM(!) azért, hogy összeugrasszak véleményeket.
Tanulságos kommenteket kaptam.
Pont tegnap mondta valaki szintén tévében: nem ölök meg olyan állatot, akit anya szült. Megértettem.
Nem értek vele egyet, de érdekes idézet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!