Elindulhat- e egy nullás sütésű ló, az angol galopp versenyben?
Nem. Semmilyen versenyen nem indulhat, galoppon csakis angol telivér VAGY arab telivér indulhat - természetesen csakis a saját fajtájára kiírt versenyszámban, nem keverve.
Nullásként még nálunk a nemzeti vágtán se (ha jól rémlik), pedig na az aztán...
Nyújthat bármilyen fantasztikus teljesítményt kisebb versenyeken, háziversenyeken, de "rendes", papíros galoppversenyre csak papírokkal mehet.
Plusz fejezet lehet a regényedben, ahogy megoldják, hogy legyenek papírjai :D Van jó kapcsolata a gazdájának? Esetleg valami cselesebb módon oldják meg?
Itthon a kupecek is így tolják - mármint egy része. Megdöglött az a szürke, most mi lesz? Na mindegy, van itten egy másik, ez úgyis nullás lenne amúgy, na besütjük ugyanúgy, oszt' mától ez lesz az.
Saját tapasztalat, egyszer voltam lovat nézni egynél, kérdeztem, hogy papírja van-e? Láttam, hogy sütve nincs, chipre gondoltam. Erre a derék eladó beszaladt a házba, majd kifelé jövet lecsapott elém hat (mondom hat!) útlevelet, hogy jajj, tessék csak választani, és lesütjük annak! Ööö...
Plusz jó kis konfliktusforrás, ha kiderül a csalás.
Mondjuk nagy hévvel készülnek egy versenyre (vagy valami fontos eseményre) és ez megakadályozza őket a sikerben.
Esetleg az a veszély is fennáll, hogy nem csak a ló, hanem a gazdája egész eddigi karrierje is derékba törik.
Zsarolni is lehet őt ezzel :)
A regényírás egyik alapja: Mit akar a karakter? Hogy akadályozzuk meg, hogy elérje a célját?
Okozz neki minél több problémát - fizikai és szellemi - hogy áttörhessen (inkább evickéljen, sose legyen könnyű dolga :D) és fejlődhessen a jelleme :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!