Erkölcstelen az állatok leölése és elfogyasztása?
Szerintem attól függ. Én azt nem bírom, aki magának képtelen lenne levágni egy állatot, mert "cuki", de a boltban azért megveszi a darabjait, ez szerintem álságos.
Aki szerint ne bántsuk őket az legyen vega/vegán, aki meg úgy érzi hogy táplálékok az meg legyen elég kemény ahhoz hogy saját kezűleg vágjon, ha úgy adódik.
(Én nem eszem meg őket mert szerintem cukik. :D De tényleg sokkal többre tartom azokat a húsfogyasztókat, akik maguknak tartanak és vágnak állatot.)
A legjobb a zöldségből is a saját kertben termesztett, ezzel teljesen egyetértek, igyekszem is gyakorolni ezt a szokást. :)
Abba ugye nem akarunk belemenni, hogy etikailag köze nincs egymáshoz a növény betakarításának és az állat levágásának?
De végül is igazad lehet, aki etikátlannak tartja a zöldség betakarítását, az is miért fizetne érte a boltban.... van ebben is egyféle logika, csak éppen még életemben nem találkoztam olyannal, aki szerint etikátlan a növényfogyasztás, szóval totálisan irreális amit írsz. :D
Miért lenne az? Enni kell.
A növény sem örül neki,hogy leszakítod a termését és megeszed,de ő nem tud kiabálni,nem szőrös és nem cuki fülekkel/szemekkel van megáldva.
Minden amit leölünk és megeszünk vagy megöl és megesz minket az teljesen természetes dologként fogja fel ezt.Nem gondolkozik rajta,hogy vajon miért öl meg az ember/miért ne öljem meg.Eszel vagy téged esznek,de ugyebár az ember okos,csinált magának gyárakat hogy a kezét se kelljen bepiszkolni,fel legyen dolgozva előre a hús és ne kelljen vadászni tenyésztenek is haszonállatot.
Nekünk embereknek nem természetes és kifejezetten kiakadunk,ha egy állat meg kérészek ölni egy embert,mert magunkat többre tartjuk mindennél és mindenkinél,de ettől függetlenül mi is ugyan olyan élőlények vagyunk mint bármi más.Ha betévedsz az oroszlán területére te jártál rossz helyen,rossz időben.
Ha a haszonállat gyárban születik ő is megszívta.Legközelebb talán jobbat dob a gép neki. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!