Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hogyan tudnék sünöket befogni ?

Hogyan tudnék sünöket befogni ?

Figyelt kérdés

Minden évben "laknak" nálam sünök egy melléképületben. Figyelemmel szoktam kísérni, mikor a kölykök elkezdenek mászkálni, hogyan fejlődnek... stb.

Eddig mindent rendben találtam, viszont tegnap sötétedéskor összefutottam egy sünnel, amelyiket nagyon kicsinek találtam. Megnéztem egy oldalt, ahol egy tenisz labdához viszonyított méret alapján kb 200 g-os lehet. Nem akartam megfogni, hátha még az anyjukkal vannak. Nyár végi ellés eredménye lehet.

Ahol egy ilyen méretű van ott több is van. Nem tudom, hogy képes lesz e megfelelő súlyt felvenni magára, hogy a telet túlélje. Aki esetleg rutinosabb sün ügyben, kérem "szakértse" meg, hogy szüksége lehet e a sünnek + a tesóknak segítségre ? Ha igen, akkor viszont az összeset be kellene gyűjtenem valahogy és értesíteni a szakembereket.

2020. okt. 14. 22:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell befogni őket. Ha kideríted melyik útvonalon mennek és teszel ki nekik kaját, akkor odaszoknak. Vannak nyár végi kissünök, simán túlélik a telet, az anyjuk sincs valószínűleg messze.
2020. okt. 15. 10:07
 12/13 anonim ***** válasza:
45%
Ez engem is érdekel
2020. okt. 17. 00:16
 13/13 anonim ***** válasza:
500 gr alatti sün nem éli túl a telet egyedül. Alszik és a súlya több mint 30%a elveszik tavaszra. Ilyenkor meg kell fogni és sünmentőhöz eljuttatni. Az nem elég ha teszel ki neki ennivalót.
2021. jan. 27. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!