Hogyan csalogathatnám a sünöket a kertembe?
Tudom, h védett, szóval a felkapom és hazaviszem nem nyerő...
Tavaly készítettem farakást, hátha, de csak feketerigók fészkeltek bele. Akiknek szintén nagyon örülök, meg szeretem őket, de nem ők a cél.
A kerítés nem körkörösen zárt, hátul elég sok a fa, bokor, a lehetőség adott lenne.
Imádják a susnyást, ahol elbújhatnak, a bokros, avarral, növényi törmelékkel fedett talajt.
Ebben éjszaka hangosan szuszognak-szimatolnak, zörögnek a száraz levelek között, mert ott találnak kaját (rovar/giliszta), rejtekhelyet, telelőfészket.
Kutyák vannak, a kert túlsó felében (ketté van osztva a telek)
Macskák vannak, szigorúan bentiek.
Alma, körte, fák, bokrok, susnyás dögivel.
Ami gondolkodóba ejtett, ma takarítottuk a kertet, s a susnyásban találtunk egy megtermett sünt. Illetve, sajnos csak a holttestét.
Kutyával nem találkozhatott, illetve a mieinkkel biztosan nem...
Nemsokára lekerítünk egy fás-bokros részt, macskabiztosra, ahol télen biztonságosan etethetem majd a madarakat, s nem férnek hozzá a szomszéd kijárós macskák, tavaly egész télen egy böhöm kandúrt hajkurásztam az etetőktől. Oda szeretnék majd sünit, biztonságba. Hatalmas terület lesz, buvóhelyekkel, gyümölcsfákkal, szabadon élhetne.
A háziasított süni afrikai, ő nem telelne át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!