Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Állatkínzásnak minősül megölni...

Állatkínzásnak minősül megölni egy háziállatot, csak mert az ösztönből bántja (megöli) a haszonállatot?

Figyelt kérdés

Összevitatkoztam barátnőmmel meg az anyjával. Azt mondják kitekerik a macskájuk nyakát, ha az még egy csirkét megöl.

Szerintem meg jobban el kéne zárni a csirkéket, avagy el kéne ajándékozni a macskát/macskákat. De véleményem szerint ők még ilyen kőkorszaki szinten vannak és lemennek ők is állatba.

2020. aug. 26. 16:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%

Falun a macska nem háziállat, hanem fogyóeszköz, kérdező. Van, mert kell az egerek ellen, de nem babusgatják őket, mint hobbiállatot.

Mindazonáltal az okfejtésed jogos, a haszonállat elszeparálása lenne a helyes út.

2020. szept. 4. 17:14
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
11 Jól gondolom, hogy városi vagy? Én falusi, és csak jelezném, a házi macskák vagy 25-30 éve nem fognak egeret, amióta errefelé is elterjedt a száraztáp, itt is haladtak az emberek a korral...
2020. szept. 4. 18:34
 13/21 A kérdező kommentje:
Neked lehet fogyóeszköz, 11-es. De akkor miért eteted (ha etettél is valaha macskát), vagy szerinted miért etetik, ha csak egy tárgy lenne? Miért adnak inni egy tárgynak,hm?
2020. szept. 4. 18:39
 14/21 anonim ***** válasza:
26%
Nekem a macska nem fogyóeszköz, kedves utolsó. Noha alapjaiban kutyapárti vagyok, attól még minden állatomnak ki van nyalva a segge. A macskám (pardon; a nejem macskája) pont most lett beteg, egy hétig aggódtunk érte, de hála az égnek, már kifelé megy a bajból. Mindazonáltal amit írtam, igaz; falun a macska fogyóeszköz. Azért, kedves 12-es, mert a macska meglehetősen vérszomjas ragadozó, és ha meg is van a napi betevője, attól még eljár vadászni. Hatalmas területet képes bejárni, és nem egy olyat ismerek, amelyiket jól tartották otthon, mégis inkább a szabad létet választotta, és a nádasban lakik. Amíg él. Mert csakúgy, mint kezes társasié, az ő élete is veszélyben van. Rókák, rétihéják kedvelt falatja. Ha ezenkívül idegen (kutyás) udvarokban is megfordul, vagy az utcán csámborog, ahol elütheti egy autó, könnyen belátható, hogy hamar bekövetkezhet a baj. 40 éves koromban költöztem vidékre, amikor a csemetéim már önállóak lettek. Azóta 20+ éve egyetlen macskánk se érte meg az ötéves kort. Néha még az egyévest sem. A fiatal hímek tipikus fertőző hashártyagyulladása is már 3 kedvencünket vitte el.
2020. szept. 5. 13:18
 15/21 A kérdező kommentje:
Szerintem meg te általánosítasz. Pl. mindkettő mamám falun lakik, de egyiknél sem volt ,,fogyóeszköz". Sőt, a szomszédban sem.
2020. szept. 5. 15:10
 16/21 anonim ***** válasza:
56%
minden állatkínzás akár macska akár csirke akár bogár de ezt próbáld meg megmagyarázni a falusiaknak, ők ezt nem értik ebbe születtek bele, a kínzás a lételemük, nem lehet őket átnevelni, ahogy a majmot se megtanítani programozni, szellemi korlátai vannak sajnos.
2020. szept. 26. 18:15
 17/21 anonim ***** válasza:
23%
Szeretem ezeket a felvetéseket... Tiltakozol, mert 'kitekerik a macska nyakát' amikor bántja a csirkét. Utána eszel egy jó csirkepörit galuskával, amihez a csirkének egy életlen késsel nyiszitelik a nyakát és a szárnyát-lábát letaposva nézi a család ahogy elvérzik... A csirke annyit érez, hogy vidáman legel, kapirgál, majd megfogják, nyakát hátrafeszítik és elvágják a nyaki artériáját. És elmúlik. Megszűnik. Ahogy majd mi is meg fogunk szűnni:) Vegyél a Tescoban fél kg csirkezúzát és csinálj egy jó pörit, majd gondolj arra, hány csirke halt meg hasonló módon a kajádért. Ne háborodj fel, inkább fogadd el azt, hogy mindenevő az ember és ebben a hús is benne van. Hány állat élete van a szendvicsedben, pöridben, menzás kajádban, párizsidban, téliszalámidban, és hány növény (ami szintén élet, de a tudatlan vegánok tömeggyilkolják őket mint kaját) növeszthetett volna magot, tarthatta volna fenn faját. Vegán fanatikus aktivisták tömegesen védik a nagy fákat, de tömegszámra eszik a salátát. Miért? Mert a saláta tömeg és kajára gyártják, a fa meg érték? Akkor a macska-csirke egyensúly is igazságtalan.
2020. szept. 28. 21:31
 18/21 A kérdező kommentje:

Ennek most így konkrétan mi értelme van 17-es? Bár értelme van, csak épp nem látom, hol kapcsolódik a kérdésemhez. Igen, a csirke meghal, mert ezért tartják őket (ahogy minden más haszonállatot), aki ezt nem bírja elviselni, az meg nem eszik csirkét vagy bármilyen más haszonállatot, ennyi, slusszpassz. Vega lesz.

De hol háborodtam én fel azon, hogy az ember mindenevő (már aki)? Szerintem sehol. De azért a macskát nem kéne kinyírni, ha már egyszer azért tartják, mert háziállat, és nem azért,mert megesszük (kivéve Kína). Na meg ha egyszer sokkal humámusabb megoldást is lehetne alkalmazni. De hát ha te is ezt a barbárságot támogatod, akkor csak gratulálni tudok.

2020. szept. 29. 12:49
 19/21 anonim ***** válasza:
33%
A kijárós macskák védett madarakat is elkapnak. Én nem eszek védett madarakat, csak étkezési célra tenyésztettet, amit akkor is levágnak, ha én nem enném. Mellesleg személyesen ismerek olyat, akinek egészségügyi gondja lett a vegán étkezés miatt.
2020. szept. 29. 14:33
 20/21 anonim ***** válasza:
Primitív falusi mentalitás az ilyen, nem is értem, hogyan lehet ezeknél legálisan macska. A csirke még rendben, mert azt megeszik, de a macska teljesen felesleges nekik. Vegyenek egérfogót, vagy rendeljenek rágcsálóírtást, ha ennyire degeneráltak.
2021. jún. 6. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!