Állatkínzásnak minősül, ha nem akadályozom meg két állat harcát?
Hogy kicsit érthetőbb legyen, itt egy elméleti példa: Tegyük fel, az udvaromban kutyát tartok, aki nem rest elkapni a betévedő macskákat, és megölni őket. Ha egy ilyen helyzetben én nem állítom meg a kutyám, holott tudom és látom, hogy mi történik, akkor az állatkínzásnak számít? Vagy ha nem számít annak, jogilag elmarasztalható vagyok bármilyen szempontból?
És hogy megelőzzek bármiféle vitát, indulatot: A kérdés szigorúan elméleti, állatbarátként eszem ágában sincs hagyni, hogy ilyesmi történjen.
Szerintem ez körülményektől függ.
A macska haláláért nem vagy felelősségre vonható - az ő gazdájának a felelőssége saját telkén belül tartani.
Viszont ha végignézed, ahogy a kutyád cincálja, és nem teszel semmit. Nem hiszem, hogy állatkínzás lenne jogilag, ha nem te dobod elé a kóbormacskát (ergo nem szándékos a két állat konfliktusa), de mindenesetre erkölcsileg aggályos, ha nem állítod le.
jaj hagyjuk már ez a természet rendje.
"állatbarátként" muhaha
Köszönöm a válaszokat! Sajnos pont egy rossz szomszédi viszony miatt született meg a kérdés, amiben én lényegében kívülálló vagyok. A macska nem az enyém, ide csak ritkán jön enni, vagy társaságot keresni, viszont a területét nagyon védi azoktól, akiket nem a gazdája, vagy én gondozok. Ennek ellenére nem lennék boldog, ha történne vele valami.
#3: Igen, a természetben ez így működik, csak azok vadon élő, gazdátlan állatok, ezek pedig háznál tartottak. Az állatbarát kifejezéssel pedig nem értem mi a problémád, elég sok állatot szeretek, és amit nem, azt sem bántom, sőt.
A szebbik fele: a cicák többsége óvatos és kerülik a kutyákat.
A rosszabbik fele: jogilag *kötelező* a *segítségnyújtás*,ha láttad és nem hívtad vissza a kutyádat és van rá tanú,úgy gondolom,akkor elmarasztalható vagy.
Az állatkínzást meghatározták,de kimaradt belőle az elégtelen táplálás,az állatmenhelyekről elhozott állatoknál jól látszik és a csontvázzá aszalódott kutya az utolsó napjaiban már vizet sem kap,ez a legdúrvább állatkínzás! Szerintem nem kéne az injekciót sajnálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!