Egyet értesz ezzel?
Ha valaki a családból otthon marad a kutyussal, megnyugtatni és vigyázni rá, akkor biztos kisebb eséllyel szökne el.
A szilveszter egy ünnepnap, és ilyenkor az emberek kicsit mással törődnek. Ha a kutyuson van nyakörv, és rajta a neve, illetve a gazdijának a címe és elérhetősége, biztos, hogy 1 héten belül visszakapja. Esetleg egy "Ha a gazdim nélkül találsz, kérlek hívd fel őt!" felirat.
Azt, hogy a gazdi mennyiben felelős adott esetben az állat eltűnéséért, azt nehéz megállapítani. Az, hogy egy héten belül nem kapta vissza, az még nem ok semmilyen büntetésre.
Büntetni nem büntetném. Eleve nehezen ellenőrizhető, hogy kinek van meg a kutyája és kinek nincs. Ha azt mondja, hogy Buksi múlt héten elpusztult, és eltemette a kert végébe, el is van intézve, nyilván nem tudod ellenőrizni, kiásni csak nem fogod.
De ezt én se értem, nekem is van félős kutyám, cicám, szilveszter éjjel bent voltak/vannak zárt ajtó-ablak mögött velünk, esélytelen, hogy kiszökjenek. Igaz, ők amúgy is bejöhetnek, de aki ennyit nem bír megtenni, hogy ilyenkor beengedi őket, annak minek állat?
"Nem értem, hogy aki tudja, hogy fél ilyenkor a kutyája (vagy egyéb kisállata) miért nem marad vele otthon zárt lakásban/házban."
Egyszer próbáltuk meg a kutyákat bezárni a lakásba szilveszterkor (nyilván úgy, hogy mi is otthon voltunk odabent)... Kint is megőrülnek tőle, de bent olyan szinten bepánikoltak, majdnem szétszedték a lakást, sokkal rosszabb volt a helyzet mint odakint.
Akkor ilyen esetben mit tegyünk? :(
13: Kint is megőrülnek tőle, de bent olyan szinten bepánikoltak, majdnem szétszedték a lakást, sokkal rosszabb volt a helyzet mint odakint.
Kint hogy oldottátok meg?
Máskor bemehetnek a lakásba?
Kint voltunk velük az este legnagyobb részében, ami nem mindig a legkellemesebb decemberben.
Nem mehetnek be amúgy szőrallergia miatt.
Ha kint vagytok velük az majdnem ugyanaz mintha bent lennétek. Kivéve azt, ahogy írtad is decemberben nem túl kellemes.
Lehet az gond, hogy máskor nincsenek bent, így számukra ismeretlen ijesztő hangok/fények mellet egy számukra"idegen" zárt helyen.
Az én kutyám is fél ilyenkor, kint menekülne mindenfelé, bent viszont megnyugszik, lefekszik a helyére, pihen, viszont máskor is bent van.
Akkor pontosítok az előző válaszomon: aki tudja, hogy fél a kutyája; vagy vigye be vagy legyen kint vele ahogy ti is csináltátok :) És azt nem értem, hogy ha fél a kutya, akkor valaki kint hagyja aztán lesz ami lesz alapon vagy ott lesz a kutya reggel vagy nem.
Lényeg, hogy a gazda biztosítsa valamilyen formában azt, hogy a kutya ne tudjon megszökni és a lehetőségekhez mérten nyugodt körülmények között legyen az adott estén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!