Mit lehet ilyenkor tenni?Feljelentést kell tenni?
Milyen testű kutyákról van szó? Én azt nem értem hogy ha észreveszitek akkor miért nem sétáltok máshova,vagy miért azon az úton sétáltok amerre a csávó is, ha ennyire nem normális, hogy veszélyezteti a kutyáját, a másik kutyáját, és az emberek testi épségét az úton, ha a csávó ennyire köcsög zok szó nélkül feljelentés, a csivava gazdájának is fel kellett volna jelentenie. Illetve miért nem segítettél a barátnődnek hogy a saját kutyáját fel tudja venni, mert akkor ezek szerint nem egy nagy testű kutyája van.
Én anno udvarból kiszabaduló németjuhász kutya és egy kölyökkutya közé ugrottam gyorsan a táskámmal meg elkezdtem körözni, a németjuhász úgy megijedt hogy gyorsan ahogy jött haza is iszkolt, pedig nagyon agresszívan ugatott a kerítésen belül mindenkit, aki arra ment. És akkor fiatal lány voltam. Váratlanul érte a reakcióm, iszonyat megijedt.
De írtam hogy fel kell jelenteni a hülye csávót, 4-es vagyok.
Fú ez valami nagyon kisvárosi szappanopera:) De akkor a barátnődet végsősoron a saját kutyája harapta meg, ha jól értem.
Mindenesetre, ha ezt a fószert állandóan lehet látni és mindenki ismeri, akkor én legközelebb csinálnék róla egy videót (látszódjon rajta a kutya meg az autó rendszáma is), és mehet a feljelentés.
De hosszáteszem, hogy ha nem pórázon rángatja az autó után a kutyát hanem a kutya szabad akaratából fut az autó után, akkor állatkínzásról azért nem beszélhetünk.
Az en kutyamat ugy harapta meg egy ember pulija,hogy 15 percen belul meghalt. Kihivtuk a rendorseget es vmi jegyzetfuzetfe jegyzetetltek ,elmentek,h keresik az illetot es gyakorlatilag semmit nem csinaltak es lezartak az ugyet. Mar az elejen latszott ,h nem foglalkoznak vele.
A polgarorsegnek is irtam,azt irtak nem a hataskoruk. A puli gazdaja egy csoves,tudtuk ,h tanyaznak es megye fogtak el oket ,pedig torvenyserto kozteruleten lakni.
Hordjatok fujos desodort stb. Vagy barmi mas spret. Fujjatok le a kutyajat.
Az ahogy sétáltat nem normális azt fel lehet jelenteni. De a csivava részt nem értem,hogy lett elütve úgy,hogy a gazda nem is látta csak a szomszédok.Ha pórázon volt ami kötelező hogy tudta elütni, ki engedték az útra vagy mi?
Ha csak úgy flangált a kutya akkor az a gazdája felelőssége volt.
A barátnődet ha a saját kutyája harapta meg az szintén nem a fickó dolga. Minek mentek arra,ha nekem már lenne ilyen tapasztalatom tuti más fele mennék a kutyámmal.
Az egyetlen dolog ami miatt fel lehet jelenteni az írásod alapján az a sétáltatási mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!