A környékünkön az egyik szomszéd mérgezi a macskákat, nekem minden macskám meghalt, és a szomszédunké is. Sejtjük melyik szomszédunk tehette, hogyan lehetne feljelentést tenni ilyen esetben?
Sehogy
Mit kerestek a macskáid a szomszédban egyáltalán?
Hiába jelented fel, semmi nem fog történni. A saját telkén belül ott tart mérget, ahol akar. A szomszédok macskáinak semmi keresni valója nincs az udvarán. Törvény szerint minden állattartó köteles a saját telkén belül tartani az állatát. A macskát is.
Nem értek egyet a módszerével, mert utálom az állatkínzókat, de gondolom, hogy nem nézte jó szemmel, hogy a szomszéd cicusok telekakálják a kertjét és drasztikus módszerrel élt.
Nekem ugyanezen okból van kutyám. Miután megelégeltem, hogy a szomszéd macskák megtizedelik a kiscsibéimet, telesz@*rják a veteményest és lepis@'lják a kerti bútort. Szeretem a macskákat, de a sajátomon kívül egyet sem szeretnék a kertemben látni.
Egy dolgot tehettek. Ne engedjétek ki a macskákat a telekről. Ennyi. Garantáltan hosszú, boldog életük lesz. Nekem is van macskám. Kinti-benti cica. Soha nem volt még sem az utcán, sem a szomszédban.
#1, tudod nem csak panelház létezik, ahhol az állat sehova sem tud menni a lakáson kívül...
Egyébként a legjobb megoldás a kamerás bizonyíték lenne, de azt meg kivitelezni nem könnyű,na meg sajna kéne hozzá minimum 1 áldozat,ami látszik a videón:(...
Ebben az esetben az állatvédelmi törvények neki kedveznek, tetszik vagy sem. :/
Ahogy fentebb is írták, jogszabályban szerepel, hogy köteles vagy a saját állataidat telekhatáron belül tartani. Megvannak erre a módszerek, pl. kifutó, macskabiztos kerítés.
A szomszédnak elég annyit mondania, hogy patkányok ellen volt kint a méreg.
Szomorú, és sajnálom a cicákat, de jelen esetben tényleg csak az a megoldás, hogy nem hagyjátok, hogy átjárjanak.
Természetesen, ha a ti kertetekbe dobált át mérget pusztán macskautálatból, amiatt már fel lehet jelenteni, rendőrség és helyi jegyző az illetékes.
#3-as, hogy gondoltad a kamerás bizonyítékot megszerezni? A kérdező kamerázza be a szomszéd telkét? Mert gondolom, hogy a saját telkére teszi ki a mérgezett kaját, amit az átjáró macskák megesznek.
Az egészen más tészta, hogy ha valakinek az udvarára mérgezett kaját dobálnak. Erre az esetre nyilván érdemes körbekamerázni a saját telket.
Nálunk is gyakran vannak mérgezéses esetek a faluban. Nálunk a macska ezért lakik bent. Csak akkor jön ki velünk a kertbe, ha mi is kint vagyunk. A kutyák miatt van az utcafronton kamerarendszer.
Én úgy vigyázok az állataimra, hogy nem engedem őket csavarogni. Ezt javaslom a kérdezőnek is.
Tegyél feljelentést nyugodtan, majd te kapsz büntetést. A saját telkeden kellene tartanod az állataidat, semmi keresnivalója a macskáidnak a szomszédnál.
Elmondom egy példával, hogy a tirpák elméd felfogja:
Mi lenne ha ő meg malacot akarna tartani a te kertedben. Nem tetszene mi? De érdekes.
Ő se a te macskáidnak tartja fenn a kertet hogy azok telefossák.
Tartsd bent vagy csinálj macskabiztos kerítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!