Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » El lehet venni a kutyákat?

El lehet venni a kutyákat?

Figyelt kérdés

A szomszédunk hivatalos állattenyésztő, de valamit nagyon nem jól csinál. A kutyáknak a kennelekben és a kennelen kívül is aprócska helyük van. Napi 20-21 órában a kennelekben vannak, de ha nem, akkor is többnyire addig ideig vannak kint, míg a kenneleket tisztítják. Hogy az ürülék hova kerül? Ki van lapátolva a kennel mellé, a kerítésen túlra. A kutyák naponta órákat ugatnak, mind nappal, mind éjszaka is. Nagyon zavaró tud lenni, igazából én mondjuk nem is tudok a szobámban aludni, mert csukott ablakoknál is nagyon hallani. Beszélgetés is volt a tulajdonossal, levélben felszólítás is, de semmi nem változott. Az egész utca visszhangzik az ugatástól. És az ugatásra az volt a magyarázatuk, hogy a kutyák azért ugatnak, mert kutyák. Nevetséges. Egyébként közép és nagytermetű kutyákról van szó. Nincsenek se sétáltatva, (max évente 1-2 alkalommal, akkor se az összes), illetve úgy gondolom, hogy a kennelek előtt kialakított kis lebetonozott rész nem éppen megfelelő számukra. Magánszemélyként mit tudnék tenni? Jegyző nem sokat tud tenni, ügyvédet meg nem igazán mozgatja meg a dolog. Igazából senki nem tartja nagy dolognak, de csak azért, mert nem itt élnek és nem kell elviselniük ezt a nap több órájában is. Köszönöm a segítségeteket és ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett.

Egy állatbarát

2020. máj. 27. 19:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10-es válaszoló. Szerintem tanácsként minden egyesület csak a jegyzőt tudná mondani:( De én nem adom fel, szegény kutyák ezt nem bírják.
2020. máj. 27. 20:41
 12/16 anonim ***** válasza:
13%

Annyira képmutatóak vagytok.

Semmi szükség nem lenne szaporítókra, ha nem akarna majd mindenki fajtatiszta ebet. Mert nem jó ám a menhelyi mix, á nem. Szapor...bocsi, TENYÉSZTŐS kell, 400-ért.

2020. máj. 27. 20:43
 13/16 A kérdező kommentje:
12, De én teljesen ellenzem ezt! Mi is menhelyről szeretnénk örökbefogadni. Így is sokan kerülnek az utcára:(
2020. máj. 27. 20:45
 14/16 anonim ***** válasza:
85%

Az állati ürülék veszélyes hulladéknak számít, melynek tárolására, kezelésére szigorú szabályok vonatkoznak.

Ha halomban áll nála a kilapátolt kutyaürülék, a NÉBIH felé is el lehet indulni...

2020. máj. 27. 21:10
 15/16 A kérdező kommentje:
14, komolyan? Hű, erre nem is gondoltam, köszönöm szépen. Hát a férfi reggelente a kerítés mellé lapátolja az ürüléket. Arról van is videó
2020. máj. 27. 21:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Állatvédők jöjjenek ki ellenőrizni a helyzetet?

Hogy lehet ilyen tanácsot adni? Az állatvédők nem hatóság, semmiféle jogkörük nincs, nem léphetnek be másnak az ingatlanjára.

Jegyzőnél kell jelenteni!

Ha nem akar vele foglalkozni, akkor mondd meg neki, hogy adja ezt írásba!

Egyből tenni fogja a dolgát.

2020. máj. 29. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!