Törzskönyves kutyákat csak tenyésztőtől lehet venni?
Figyelt kérdés
2019. márc. 18. 20:25
1/16 anonim válasza:
Igen.
Csak tenyésztő törzskönyvezhet.
Persze ez nem zárja ki azt, hogy kamu törzskönyveket állítsanak ki a rafkós szaporítók...
2/16 anonim válasza:
Ma már egyre többen hamisítják a törzskönyvet!Eredeti törzskövet csak a tenyésztő készíttethet ha megfelel a kutya az előírásoknak!Jófogáson is hirdetnek többszáz ezerért kutyákat hogy törzskönyves de eben nem szabad hinni!Megbízható tenyésztők vannak az országban nem is kevesen úgyhogy aki akar talál is!
3/16 A kérdező kommentje:
És hogyan lehet ellenőrizni, hogy a törzskönyv amit kapok valódi? A szülők is törzskönyvezettek, és a nevüket is tudom.
2019. márc. 18. 20:35
4/16 anonim válasza:
Magyar törzskönyvről érdeklődsz?
Mert, ugye, más országokban más a törzskönyvek kinézete, kiállításának szabályai.
5/16 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy a törzskönyv témába még nem ástam bele magamat, a kérdésem telhesen adhoc jellegű. Nem tudom , hogy milyen törzskönyvek vannak. A kicsi amit kinéztem Magyarországon található , az eladó 130 ezer forintért hirdeti, törzskönyvvel oltással chipel és számlával. Olvastam, hogy a törzskönyveket is tudják a rafkós szaporítok haimítani, és ez az ember számomra nem tűnik annak ( facebookon láttam, hogy sokat foglalkozik a kutyáival, szereti őket) de azért jó lenne tudni, hogyan lehet biztosra menni.
2019. márc. 18. 20:49
6/16 anonim válasza:
Ha már látod hogy a szülei is törzskönyvezettek és kiemelkedő eredményeket értek el biztosan nem kamu!
7/16 anonim válasza:
Ha esetleg elárulod hogy melyik kennel az akkor valaki lehet tapasztalatot is tud mondani.És hogy milyen fajta kutya!
8/16 anonim válasza:
Ha MEOESZ fajtaklubban tenyészt az, akit kinéztél, vagy megnézed a fajtaklub honlapján a tenyésztőket, vagy felhívod a MEOESZ törzskönyvezési osztályát.
Egyébként a törzskönyveken van hologramos csík, amit igen nehéz hamisítani.
9/16 A kérdező kommentje:
Igazándiból nem tettem még fel neki a kérdést, hogy tenyésztő-e. Amúgy rottweilerről van szó.
2019. márc. 18. 20:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!