Mennyi kutyakaját kell venni egy huskynak?
A tenyésztő fog adni vele egy kis tápot, amit addig evett. Vagy ilyet vegyél, vagy ha váltani akarsz, akkor fokozatosan 1-2 hét alatt válts az új tápra.
Száraz kölyöktápot vegyél, jó minőségűt. Adagolás rajta van a tápon is, ebből lehet kiindulni, szükség esetén változtatni rajta.
Ára, attól függ, milyen tápot veszel, de alsó hangon 7-8 ezret számolhatsz.
Egy jó tenyésztő szokott ajánlani 2-3 féle tápot, abból válaszd ki a neked szimpatikusat. Csak szárazat vegyél, a nedvestől fogköves lesz. Az ára attól függ, hogy mennyiért veszel tápot. Van 800ft/kg, 1500ft/kg, meg 2000ft/kg. Ha megnézed a tápokat pl.: zoopluson, ott megtudod nézni, hogy mennyit fog enni kb - ezek körül belüli értékek lehet, hogy majd kevesebb kell neki, de lehet, hogy több(kb. 50 gramm eltérések lehetnek). Nekem hasonló súlyú kutyám van, mint egy husky, most 200 grammot eszik a taste of the wildból (három hónapos kölyök, 7 kiló), pedig az útmutatón 200-325 gramm van. Nekem a 13 g-os táp épphogy elég két hónapra. A fressnapfot nem ajánlom kérdezésre ilyen téren(más téren ajánlom), mert a saját márkás tápjukat nyomatják, pl.: a select goldot, amitől az én kutyám rengeteget ürített, de másoktól is ezt hallottam. Amik szerintem, és a környezetemben élő kutyások szerint jó táp: Taste of the Wild, Josera, Brit Care, Brit Premium, Happy Dog, N&D. Magasabb árkategóriában Orijen és Acana, de - csak az én véleményem - szerintem túl vannak árazva. Én etettem Acanával, nem volt nagy szám, sőt, a magasfehérje tartalmát nem is bírta a kutyám. Olcsóbb kutyakaját nem érdemes venni, mert nincs bennük elég hús, nem fog szépen fejlődni a kutya.
Mindenesetre a legjobb, ha a tenyésztő véleményét kéred ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!