Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért kell az embereknek...

Miért kell az embereknek megmentenie az utcán, természetben stb. lévő kutyákat, cicákat?

Figyelt kérdés

Úgy értem,miért érez kényszert rá?Pl.most egy anyakutyát “mentettek ki” nagy erőkkel a kiskutyáival az egyébként biztonságos helyről.Az állat nem kéri,hogy mentsék ( inkább az emberektől kéne,ha már itt tartunk).Nem hiszem,hogy a segély miatt kölykezett le,az ösztön benne van,hogy ő maga gondoskodjon a kicsinyeiről.Nem hiszem,hogy az ember terhére csinálta meg a kicsinyeit.Akkor miért érezzük kötelességnek kb.a kutyáknál,cicáknál,hogy nekik mindenképp szerető gazdi kell?Az életösztön bennük van.

Ne jöjjünk azzal,hogy az más,az én szememben minden állat ugyanolyan élőlény,mégsem mentünk minden boldog boldogtalant.Ja és szeretem az állatokat,csak kiváncsi vagyok,miért kivételezettek a kutyák,cicák.

2020. máj. 3. 01:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért mentjük meg őket mert megesik rajtuk a szívünk és sajnáljuk őket.Az ember ösztönösen meg akarna menteni minden állatot akit meglát és sajnálja mert éhezik,verik vagy nincsen hol laknia.
2020. máj. 3. 22:30
 12/15 anonim ***** válasza:
25%

Azért, mert sem a kutya sem pedig a macska nem vadállat. Nem képesek arra, hogy hosszútávon életben maradjanak. Amelyik meg igen, az általában falkában vadászik, ami ugye nagyobb testű kutyák esetében nem vicces. Rengeteg veszély és halálos fertőzés leselkedik rájuk.

De egyébként magadtól is rájöhetnél ha gondolkoznál. Nem tudom sétáltál-e már falun, ahol a kutyák 80%-a vagy gazdátlan vagy csak kóbor...vagy támadtak-e már meg kutyaséta közben.

Arról nem is beszélve, hogy az erdőben/mezőn kóborló macska rengeteg kárt okoz a természetben azzal, hogy vadászik. Nem tesz különbséget a védett madár és a "sima madàr" között, ahogy a vakond vagy egér vagy pocok között sem. Párosodhat az erdőkben élő vadmacskákkal, amik ugye jelentősen rontják a vadmacskák genetikáját, az ide-oda terjedő betegségekről nem is beszélve.

A másik: bár Magyarországon oltva vannak a rókák veszettség ellen és nem jellemző a veszett állat, de elég ha 1 van, amivel érintkezik egy kutya(falka). Gondolom nem szeretnéd az oltássorozatot és az ezzel járó mizériát, ha véletlenül megharap valanelyik. És ugyanúgy a kutya is baromi sok kárt tud okozni az erdőben ha nekiáll vadászgatni.

A kiskutyáknak pedig semmilyen veszélyérzetük nincs, nem tudom vezetsz-e, de baromira nem vicces, amikor a kiskutya úgy gondolja, hogy ő át akar kelni a négysávos autópályán vagy akár csak egy sima autóúton.

Gondolkozz...

2020. máj. 4. 08:44
 13/15 anonim ***** válasza:
13%
A nagy csoportban, gazda nélkül élő kutyák például veszélyesek is lehetnek az emberre, annyira elvadulhatnak.Betegségeket is terjeszthetnek, főleg a macskák.
2020. máj. 5. 10:00
 14/15 anonim válasza:
38%

A csirkéket, kacsákat, disznókat miért nem mentjük meg?

[link]

[link]

[link]

2020. máj. 11. 10:17
 15/15 anonim ***** válasza:
63%
magyaro-n nincs állatvédelem, azt sem tudják mi az, sok degenerált elmebetege
2020. máj. 13. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!