A házimacska legközelebbi rokona melyik állat, és az mit eszik a természetben?
Jóminőségű száraztápot szeretnék nekik választani, azt szeretném ha a fehérje forrásnak köze lenne ahhoz amit a természetben fogyasztanak...
Olyan tápokat is láttam melyek jávorszarvast, vaddisznót, vagy akár ameriki bölényt tartalmaztak...
Nos, nem hinném hogy a puma lenne (pl.) a házimacska legközelebbi rokona.
Esetleg a halászmacska az?
Mert akkor halas tápot veszek nekik...
Utolsónak igaza van.
Mondjuk a hallal csak annyit , hogy a szálka bele állhat a szájába.
Igen rá vannak írva az ilyen tapokra, hogy a svájci alpokban szárított, kecskehus, még hálóval fogott tonhal...
Ahhha...
Vannak jó minőségű tápok, de azért na.
Köszönön, de alaposan utána olvastam a BARF-nak állatorvosi és biológiai szempontból, és nem találom megfelelőnek...
Ráadásul még egyáltalán nem is praktikus.
Gondolom, ha az Orijenre az van írva, hogy szabályozott halászatból származnak a halak, akkor ez így is van...
Máskülönben egy komoly bűncselekményt követnek el.
Az orijen szárazból a legjobb. Alternatíva, ami közel ugyanolyan jó, az az Applaws, a Purizon és az Acana.
Én mind a 4 márkát adom, azon belül az ízeket keverem és hetente váltva mindig másik fajtát kap.
Egyébként a vadmacska a legközelebbi fajrokona. Sőt, sok elvadult házimacska is van, ami "hivatalosan" házimacskának született, de ha nincs gazdája, hova tartozása, akkor úgy él, mint az őse, a vadmacska: bogarászik, egerészik, kint a vadonban.
A tápon kívül az enyém főtt/sült húsokat/halat/tojást szokott kapni. Egyedül a májat kapja nyersen, mert imádja, de csak nyersen eszi meg. Van itthon konzervhús is neki, olyan macskaeledelek, amik tiszta húsból+saját húsléből állnak, ha épp nem tudtam venni neki vagy nincs időm főzicskézni, akkor csak bontok egy konzervet. Havi 1-2 alkalom ez csak.
A száraztáp azért jó amúgy, mert sok macska nagyon keveset eszik, viszont a száraz eledelből ha megeszi a napi adagja felét az is több, mintha más kajából enne ugyanekkora mennyiséget. Mert tartalmas, szárított formában sokkal több vitamint, tápanyagot tartalmaz,mint egy sima hús vagy húskonzerv.
Na, a lényeg, hogy bármilyen tápot választhatsz, aminek legalább fele része hús és lehetőleg gabonamentes. Ez a lényeg, a cicák nem, vagy csak nagyon nehezen emésztik a gabonafélét, végülis ragadozó állatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!