Melyik az a szerve az egérnek, amelyet a macska mindig kiköp és nem eszi meg?
Kinti-benti macskáról van szó. Rendszeresen egerészik a macska. Mindig meghagyja az egér egy belszervét. Eddig azt gondoltam, hogy az epehólyag az amit kiköp, de az egér testéhez képest elég nagy az a szerv és nem gondolom, hogy az epehólyag olyan nagy méretű lenne.
Mások is tapasztalták ezt a kinti macskánál? A ti macskátok is meghagy egy belszervet az egérből?
Van ilyen szerve???
Az én Nyávi cicám rendszeresen fogott egeret is, patkányt is, és megette mindenét, pár csonton kívül semmi nem maradt belőle.
Bél valamelyik része? Koponya esetleg, bár az felismerhető.
Az enyém a farkát hagyja mindig ott a kocsifelhajtón, talán épp nekem, hogy nézd, volt egerem de megettem mire hazajöttél.
Igen. Több macskám van,és az egyik pont a belét hagyja meg.
Van amikor a májat és az epéjet, de mostanában a belet.
Nem tudom mitől függ.
A másik macsek a fejét hagyja meg.
Köszönöm a válaszokat!
Az általatok írtak alapján úgy tűnik, hogy akkor egyéni ízlés kérdése ez a macskáknál.
A mai éjszakai és hajnali zsákmányainak maradványát itt tudjátok megnézni - előre szólok, hogy itt véres részletek következnek, tehát aki nem szeretne egérmaradványt látni, ne kattintson:
Szerintetek melyik szerv látható a fotókon?
*********Béke veletek, egérkék!*********
Az epehólyag az egyik tippem nekem is. Igaz, a mellékelt képeken nem látszik, hogy ezek a szervek mekkorák, de néha igencsak nagyok, főleg egy egér méretéhez képest.
Amúgy már elég sok ábrát, rajzot, fotót megnéztem egéranatómiával kapcsolatban, de még nem találom ezt a szervet.
Ráadásul az előbb azt olvastam, hogy például a patkánynak nincs epehólyagja! Emiatt persze felmerült az a kérdés, hogy az egérnek van vajon?
(Emberben) a máj által termelt epe (folyadék) megy az epehólyagba. Azt hallottam, hogy az epefolyadék keserű, tehát az logikus lenne, ha ezt köpné ki a macsek, mert lehet, hogy érzi a keserű ízét.
Néha viszont olyan nagy ez a szerv az egér méretéhez képest, hogy lehet a gyomor is akár...
(Persze, az is lehet, hogy nem is mindig ugyanazt köpi ki...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!