Ez mennyire veszélyes?
Az én cicám egyszer egy kb 20 cm-es szalagot nyelt le, az is pillanatok alatt történt. Késő este volt, összevissza telefonáltunk mindenféle orvosnak, de végülis annyit mondtak, hogy adjunk neki egy pici olajat, az meghajtja és hamarabb kijön belőle. A lényeg, hogy ne hányni akarjon, mert ha már a beleibe került, az csak bajt okozna.
Kb. 2 napig izgultunk, hogy mi lesz, de végülis a székletével távozott a szalag. Érdekes módon alig felismerhető volt már, mintha félig megemésztette volna, nem is értettük az egészet, de örültünk, hogy legalább kijött belőle és semmi baja. Az enyém ugyanúgy viselkedett végig, mint máskor, szerintem fel sem fogta, mi történt, valószínűleg jól szórakozott azon, hogy mindenki lesi minden lépését. :) Te is figyeld a cicád, ha bármi gyanúsat látsz a viselkedésén, akkor doki, de amúgy szerintem nincs ok aggodalomra.
A hosszúkás idegen testek nagyon veszélyesek. Figyeld a bélsarát, ha nem látod benne 2 nap múlva akkor vidd el orvsohoz. Ha látod, hogy hány, levert, kedvetlen akkor azonnal orvos.
Sajnos egy madzagra simán felfűződnek a belek, elnyomódnak az erek és bélehalás miatt elpusztul az állat.
Na sziasztook!
Csak gondoltam ide írom h végül minden oké nincs a cicusnak semmi baja:) mindenkinek köszönöm aki válaszolt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!