Hallottátok a hírt, hogy novembertől semmilyen cirkuszban nem szerepelhetnek állatok?
Több cikket is feldobott nekem a Facebook, hogy állítólag novembertől semmilyen állat nem szerepelhet a porondon, s ha ezt megszegik akkor elég komoly pénzbírság is szóba jöhet.
Ez az egész téma mennyire igaz?
Amúgy szerintem ez egy nagyon okos ötlet volt. Gyermekként imádtam a cirkuszokat, főleg az állatok miatt, de ma már tudom, hogy miket csinálnak az emberek ahhoz, hogy az ilyen állatokat beidomítsák, így nem támogatom ezeket.
Hálisten!
Foltos hiéna a kedvencem. Ha nem ismernéd..
"Külseje a többi hiénaféléhez hasonlóan kutyaszerű. Orra megnyúlt, sárgás bundáját sötétebb, ovális foltok pettyezik. Testhossza 95–166,8 centiméter,[1] tömege 40,5–90 kilogramm;[1][2] élettartama akár 40 év is lehet. A kifejlett példányok marmagassága 70–91,5 centiméter.[1] Hátsó lábai rövidebbek a mellsőknél, ezért háta lejtős, járása koslatós. Ennek ellenére nemcsak gyors, de hihetetlenül szívós: hosszú távon képes tartani a 60 km/h sebességet. Megfigyeltek olyan hiénákat, amelyek 24 km-en üldözték a zsákmányukat (többnyire nagyobb antilopokat). Ahol a nagy patások évszakosan vándorolnak, ott az ínséges időszakban a hiéna is kénytelen útra kelni. Egy nőstény akár 2800–3600 km-t is bejárhat egy év alatt. Az egyik legerősebb izomzatú állat: állkapcsa és fogazata olyan erős, hogy a csontot is képes porrá őrölni."
Hálisten, na igen...
Tényleg senkit sem érdekel, hogy mi lesz azon állatok sorsa, akiket már nem tarthatnak a cirkuszok? Azért is elmondom... elaltatják őket.
Erdélyi vagyok, itt már nagyjából két éve szabályozták, hogy cirkuszban nem léphetnek fel állatok. Ugyanakkor azt is szabályozták, hogy kis ketrecben sem tarthatók az istenadták. Mi a megoldás? hát kinyírjuk őket. De jó nekik.
Ha valakit érdekel, utána nézhet a Romániából mentett cirkuszi oroszlánok sorsának. Ők szerencsések voltak. Először egy tanyára vitték őket, de a törvények nem engedték meg, hogy ott éljenek. Mi a megoldás? Elaltatjuk őket. Gondolom, a saját érdekükben.
Végül befogadta őket a veresegyházi medvepark, már kis oroszlánok is születtek.
Mondom, ők szerencsések voltak. Semmi hír, hogy mi történt a többi állattal. Csak a siker történet média képes. A több száz (az állatvédelem nevében) legyilkolt állatról nem beszél senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!