Van olyan könyv amiben trágárul beszélnek? Olyan szavak szerepelhetnek egyáltalán könyvekben?
rengeteg
pl.
Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző
És az miért jó ?
Vagy attól még lehet értékes, tanulságos is a könyv, meg elismerésre méltó mű ?
Igen, van. Például A remény rabjai vagy a Harcosok klubja
Személy szerinte nekem vannak fenntartásaim az írásban megjelenő trágár beszéddel szemben, de ha látom az okát és a célját, akkor egyáltalán nem zavar. A remény rabjai például egy börtönben játszódik, ahol nyilvánvalóan nem a legmagasabb irodalmi nyelvet használják a fogvatartottak, így a trágár kifejezések szerintem helyénvalóak voltak. A Harcosok klubjában szintén.
De olvastam olyan művet is, amely teljesen öncélúan volt teletűzdelve káromkodásokkal, és - bár a története tetszett - ez eléggé kizökkentett a sztoriból.
Egy könyv értékét tehát alapvetően nem a szóhasználata adja, azonban ha a narráció stílusa nagyon elüt a történettől, akkor elég furcsa és kellemetlen élményben lesz része az olvasónak.
Legalábbis ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!