Vállalkozóknál fontos milyen az autó?
Elsősorban komolyabb vállalkozókra gondolok, nagyobb kft-k tulajdonosaira.
Mennyire számít milyen az autó márkája, kinézete, ára?
Ismertem egy közepes méretű vállalkozás tulaját, kb 3-4 évente cseréli az autóját. Azt mondta olyan kell amitől az alkalmazottak és egyéb “hétköznapi” emberek, rokonok stb nem kezdenek irigykedni. Viszont túl egyszerű sem lehet, mert akkor az üzlettársak, alvállalkozók nem veszik komolyan. Így vett például egy jobban felszerelt Skoda SuperB-et.
De ez tényleg számít a mai magyar üzleti életben? Ha veszek egy új Suzukit, Daciat, kisebb Opelt, Hyundai-t stb akkor nem vesznek komolyan, ha meg veszek egy nagy Audit, BMW-t akkor elkezdenek irigykedni és rossz fényt vet rám? Vagy egy bizonyos szint felett “elvárás” a komoly autó? Ha például éves szinten többszáz millió esetleg milliárd fölötti az árbevétel, akkor ennek tükröződnie kell az autón is?
Vagy ez az egész teljesen mindegy és ha nekem egy nagy, drága, agresszívnek tűnő fekete X5-ös Bmw tetszik, akkor gond nélkül megvehetem és ugyanúgy megy az üzlet?
Sajnos túl sok vállalkozót nem ismerek, így nincs sok ember akit kérdezhetnék.
Nektek mi erről a tapasztalatotok?
Van egy ceg itt, 2 vezetoje van, mind a kettot ismerem es szoges ellentetek. Egyikuk A8-assal jarkal, Rolex vagy Audemars ora, Gucci cipok, polok. A masikuk egy 10eves Jeep-pel vagy egy ujsbb Hillux-szal jarkal, gyakran munkabeselmi cipoben, ora nelkul leginkabb. Megis mindeketto ugyanazon a szinten van.
De azt a reszt nem ertem, hogy kit szol az alkalmazott... milyen hely az ahol a fonok azert nem veszi meg az uj Audit, Mergat, Bomost mert az alkalmazottnak nem tetszik? Amig megkapja idoben azt a bert amiben megallapodtak, qrvara semmi koze ahhoz hogy mivel jarkal a fonoke
Az ismerős fizette az alkalmazottakat rendesen, de lehet nem voltak teljesen bejelentve és zsebbe kapták a többit. Bár ilyen esetben nem csak a főnök a szemét, nyilván az alkalmazott az elején elfogadta, hogy be van jelentve valamennyire, a többit meg zsebbe kapja.
De igen, azért nem vehetett feltűnő vagy feltűnően drága autót, mert az alkalmazottak elkezdenek elégedetlenkedni. Ilyen meg akkor is simán előfordulhat ha korrektül be vannak jelentve és a pénz sem rossz. Mert ő azt látja, hogy neki jut nettó 250 minden hónapban és annyiból soha nem lesz olyan 30 millás autója mint a főnöknek, aztán már meg is van a feszültség.
Egyetértek, teljesen jogtalan ha ilyen miatt háborodik fel egy alkalmazott. Ő nem kockáztatott, nem volt tőkéje, nem mert belevágni, nincs meg a kellő tudása és kapcsolati rendszere hozzá ezzel teljesen egyetértek. Viszont sajnos az emberek akkor is elkezdhetnek hőzöngeni, irigykedni ha nincs rá joguk.
Szóval hiába van bejelentve rendesen, hiába kap jó pénzt, aki olyan az úgyis elkezd háborogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!