Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen céget alapítsak webshop...

Milyen céget alapítsak webshophoz?

Figyelt kérdés
Barátommal most szeretnénk közös vállalkozást indítani. Magyar cégben gondolkodunk és itthoni webáruházat szeretnénk üzemeltetni dropshippinggel. Kérdés az az, hogy milyen céget alapítsuk, ami viszonylag olcsón megvan? kedvező adózás szempontjából. Szívesen várok minden javaslatot. előre is köszönjük!
2019. jún. 20. 15:19
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

A barátoddal szépen elmentek egy könyvelőhöz és Ő mindent részletesen el fog magyarázni.

Kb. semmit nem írtál le magadról: kinek-kinek főállás, mellékfoglalkozás, ÁFA-nem ÁFA, stb.

Aztán nem tudom, tudod-e a webáruház működtetésének feltételeit?

ÁSZF, szállítási, fizetési feltételek, elállási jog, GDPR, stb.

Van-e már tervetek arra az esetre, ha a vevő nem veszi át a csomagot (kéri vissza a pénzt, mert elállt a vásárlástól - viszont - mivel dropshipping - a termék nem hozzád fog visszamenni, hanem a feladóhoz: Nálad meg se pénz, se posztó.

2019. jún. 20. 15:26
 2/9 Mihago ***** válasza:
14%

Offshore céget. Ugyanis ha Magyarországon vállalkozásba fogsz, azonnal rád ront a NAV, és úgy szétbüntetnek, hogy belebolondulsz. Tudom, miről beszélek, mert nekem is volt webboltom, tíz éven át.

4-500 dollárért bejegyeznek neked egy céget valami kis országban. Ott semmilyen adót nem kell fizetni, csak néha megújítani. Az a cég egy legális entitás lesz, számlázhatsz meg mindent csinálhatsz otthon is. Nyithatsz tengerentúli bankszámlát is, oda mennek a pénzek. Adó? Kinek? Megbüntetnek? A büdös életben nem fér hozzá a pénzedhez semmilyen magyar hatóság. Már egy szlovák céggel is bajban lennének, nemhogy valami csendes-óceáni szigeten működővel.

Törvénytelen? Dehogyis! Van telephelyed Magyarországon? Nincs. Hiszen dropshippingelsz. Nincs raktárad, nem szolgálsz ki vevőket. Kötözködhetnek, de nem találnak fogást úgysem. Küldjék a bírságcsekkeiket a Salamon-szigetekre.

Egyébként még ez sem feltétlenül szükséges. A NAV csak arra tud rámenni, amiről tudomása van. Én évekig üzemeltettem rendes boltot (tehát olyat, amibe be tudsz menni az utcáról) mindenféle bejelentés, engedély és pénztárgép nélkül. Mindenkit szétszedtek az utcában, a szomszéd zöldségest majdnem csődbe vitték, annyit szemétkedtek vele, de velem nem tudtak mit kezdeni. Egyrészt nem voltam rajta a listájukon, másrészt ha be is jönnek a boltba, nem tudnak mit kezdeni, mert nincs cég, amibe beleköthetnek.

Hozzáteszem, a bejelentés nélküli üzleti tevékenység csak Magyarországon égbekiáltó bűn, mert ott még mindig kommunizmus van. Kanadában élek, itt ha vállalkozni akarsz, egyszerűen elkezded árulni, amit árulni akarsz és kész. Nincs bejelentés, nincs cégezés, nincs "számlaképesség" meg ilyen baromságok. Év végén beleírod az adóbevallásba, hogy mennyit kerestél, és kész. Az adóhivatal meg nem azzal van elfoglalva, hogy mindenkit cseszegessen.

2019. jún. 20. 15:55
 3/9 anonim ***** válasza:

"Kérdés az az, hogy milyen céget alapítsuk, ami viszonylag olcsón megvan?"

Ha az a szempont, hogy olcsón meglegyen, akkor van egy ingyen átadó tartozásmentes kft-m (májusban abbahagytam az ipart és nincs rá szükségem, könyvelés rendben van).

Ugyanakkor nem biztos, hogy erre a cégformára van szükségetek, első körben könyvelővel beszélnék, mert lehet, hogy amit szeretnétek (dropshipping) az nem is kivitelezhető.

Ha meg mégis kft kell, akkor dobj meg egy üzivel.

2019. jún. 20. 16:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Már bocs de itthon neked melyik nagyker vállal dropshippinges szállítást ?

Illetve hogy szamlazol ? A másik cég adja a számlát is vagy te szamlazol és o még neked ?

2019. jún. 20. 17:44
 5/9 anonim ***** válasza:
#4 Miért kellene bármilyen cégnek vállalni a dropshippingelést? Annak az a fő jellemzője, hogy nem érintkezel a termékkel semmilyen formában, a szállítást ráhagyod a termék eredeti forgalmazójára.
2019. jún. 20. 20:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanis ha Magyarországon vállalkozásba fogsz, azonnal rád ront a NAV, és úgy szétbüntetnek, hogy belebolondulsz."

F@sság, el ne hidd.

2019. jún. 20. 20:55
 7/9 Estádio de Felchút ***** válasza:
Tehát a 10 millió dropshipper országában sikerült feltalálnotok a dropshippinget. Cukor. Mindenkinek.
2019. jún. 22. 09:27
 8/9 Bence87 ***** válasza:

2-es válaszoló, elképesztő butaságokat írsz. Ha Magyarországon élsz, akkor hiába van offshore céged, akkor is kell itthon adóznod! Szerinted ez még nem jutott eszébe a NAV-nak? Kérdezz már meg egy adótanácsadót.

Elhiszem, hogy te nem adózol. Attól ez még szabálytalan.

Másrészt a magyar cégek beszámolói nyilvánosak, te is tudod őket böngészni. Te is láthatod, hogy vannak nyereséged cégek is szép számmal. Tehát nem büntet szét mindenkit a NAV.

Offshore céget ne alapíts webshophoz, ha Magyarországon élsz!

eleve nem tudom honnan veszed hogy megéri az offshore. Kft-nél 9% a társasági adó.

2019. jún. 25. 22:55
 9/9 Mihago ***** válasza:

Látom, magyar vagy. Azt, hogy "én máshogy gondolom" úgy fejezed ki, hogy "elképesztő butaságokat írsz". Implikálva, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter.

Az offshore cégnek akkor kell adóznia, ha olyan hülye vagy, hogy bejegyezteted a telephelyed. Mondom, hogy tíz évig csináltam. Szerinted mi a faxért offshore-ozik az összes oligarcha? Milliárdok mozognak így, és pont azért nem ugrik neki a NAV, mert akkor a nagykutyákra is rá kéne mászniuk. Az meg fizikai képtelenség.

Hogy mit KÉNE csinálni, az teljesen más, mint hogy te mit csinálsz. Jogosítvány nélkül szabad vezetni? Nem szabad. Na de elindul az autó jogosítvány nélkül? Persze hogy elindul.

Az offshore lényege, hogy semmi elszámolnivalód nincs a NAV és a magyar állam felé, amíg nem vagy olyan hülye, hogy illedelmesen odamenj, és önként fizess. Márpedig a magyar állammal jobb nem szóba állni. A becsületeskedés meg le van szarva, abból nem élek meg.

2019. jún. 25. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!