Egy pékség vagy egy bolt, amely pékárukat is árul, annál mekkora haszonnal dolgoznak kb?
A pékség kiszámolja, hogy nagyjából mennyi a forgalom, és az alapján gyárt. Ha esetleg marad cucc, akkor attól függően, hogy milyen termék, megszárítják és lehet belőle zsemlemorzsa vagy édes morzsa. A töltelékes viszont mehet a veszedelmes hulladékba.
A boltok általában visszáruként kezelik, a gyártó pékség visszaveszi.
"Ha esetleg marad cucc, akkor attól függően, hogy milyen termék, megszárítják és lehet belőle zsemlemorzsa vagy édes morzsa"
Ezt nevezik termékhamisításnak. Száradt, összefogdosott sz.rból nem lehet zsemlemorzsa. Panírmorzsának el tudják adni talán. Egyébként ezt tudjuk ellenőrizni, ph stb.-vel
Szavakon lovagolni... eh.
Igen, panírmorzsa a hivatalos neve, nehogy a nép azt gondolja, tényleg feltétlenül zsemléből készül XD
2#-es, látszik hogy életedben sem láttál panírmorzsa "készítést" , azt nem lehet nem száraz pékáruból ledarálni, lereszelni. Teljesen csontszáraznak kell lennie. Összefogdosott: valamivel meg kell fogni, te is megfognád, vannak pékségek, ahol teljesen higiénikusan kezelik az ilyet, és alaposan kezet mosnak mielőtt feldolgozzák.
Azt megmaradt pékáru sem jobban összefogdosott mint amit te megvettél a boltban. Hiszen sosem tudhatod hogy leesett e a földre a raktárban.
A szólovaglást arra értettem, hogy régen simán zsemlemorzsa volt, és nem gondolta azt a nép, hogy akkor csakis és kizárólag zsemléből csinálják.
Szóval a régi zsemlemorzsa a mai panírmorzsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!