Jövőre elszeretnék kezdeni méhészkedni ennyivel neki lehet indulni?
"Elakarom"
???
"Egy millió forint elég lenne kezdésnek?"
Első napra talán.
Tetszik a lelkesedésed. Megmondom, mit gondolok:
A 2 hónapos tanfolyam nagyon villámnak hangzik, szerintem egy fél évessel lehet hogy jobban jársz hosszú távon.
Egyetlen családdal is el lehet kezdeni, én is így kezdtem. Viszont sokkal praktikusabb, ha egyből 3-4 családod van, mert ha bármi gebasz van (pl meganyátlanodik), akkor a többiből ingyen és akár azonnal tudsz rajta segíteni. A tavaszi kiegyenlítés is nagyon fontos, hogy ne rajozzon rád akác közepén, és ha csak 1 családod van, azzal nincsenek alternatívák. Továbbá, ha van 3-4 családod, akkor már össze tudod őket hasonlítani, és sokkal hamarabb fel fog tűnni, ha valamelyikkel nincs rendben valami, mintha csak 1 volna.
Az erdőszéli méhészet jól hangzik, de nézz utána, hogy pontosan milyen erdő, és az neked mikor/mire/meddig lesz jó. Fenyvesben pl kifejezetten szívás méhészkedni.
Nem kell hozzá sok pénz, én nulla forintból kezdtem, és kb a 4. vagy 5. évben kezdtem rájuk aktívan költeni (kivéve a gyógyszerek, mert az minden ébven kell!). Ha szeretsz barkácsolni, magadnak is tudsz kaptárat csinálni, aztán majd lecseréled a méz árából. Úgyis beletelik pár évbe, mire kitalálod, hogy melyik fajta kaptárral szeretsz jobban dolgozni.
Az ideális az lenne ha elszegődnél egy idősebb méhészhez segíteni, aki megmutatja, hogy mire érdemes odafigyelni, és mentorál az elején. Ha személyesen nem is ismersz ilyet, az ismeröseid ismerősei/rokonai között biztos van. Ki kell írni Facebookra, hogy "van az ismerőseim ismerősei között méhész?" - tuti találnak neked valakit.
"Persze fő állásba csinálnám akar napi 12-13 órába mert nagyon vonz ez a szakma."
Ha nagyon vonzana ez a szakma akkor ilyen alap dolgokat ,hogy mennyivel lehet belefogni a méhészkedésbe nem itt kérdeznél.
Hanem egy profi méhész mellett már le húztál volna vagy 3 évet. Akár csak úgy ingyen mint ki segítő mert vonz téged a méhészet és akkor fillérre pontosan tudnád mi mennyibe kerül. Mit kell megvenni kezdésnek és mi az ami ráér később
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!