Ingatlanbefektetésnél 1 millió forintra, mennyi haszon jön egy évre?
Nyilván 10-20 évig semmilyen haszon nem jön belőle, körülbelül addig tart, amíg a bérleti díjból visszajön az ingatlan ára, amit belefektettél.
Onnantól pedig, hogy visszajött az ára, már nyilván tiszta hasznot termel neked az ingatlan, leszámítva a fenntartási költségeit, például az időnkénti kifestést, javításokat.
Arról függ mennyiért veszed és mennyiért adod ki. Ezek számítanak leginkább.
Most elég rossz lett a ráta én 6-7 éves megteruleseket csináltam plusz a lakás ára is duplázódott.
De most olyan 15 év tuti rámegy
Az első perctől kezdve hozza a hasznot, ahogy kiadod. De szinte ki sem kell adnod, mert folyamatosan mennek fel az ingatlanárak. Legalábbis most, dede legfeljebb időlegesen stagnálni fognak. Ehhez képest az amortizáció elhanyagolható.
Nem értem azt aki azt írta nem hoz hasznot. Veszít? Kizárt, hacsak nem valami roggyant házat vett ingyentelkes utcában, horrorért.
"Nem értem azt aki azt írta nem hoz hasznot."
Akkor elmagyarázom: a haszon azt jelenti, hogy többet keresel rajta, mint amennyit költöttél rá.
Ha a bevételből levonod a kiadásokat, az eredmény lesz a haszon.
7-es, de ha vesz egy ingatlant, már nyert rajta, mert az mindig mindig többet ér. Tehát abszolút nyereséges, főleg ha kiadja.
Mint írtam az amortizáció elhanyagolható, mert többet keres rajta mint amennyit rá kell költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!