Van igény ilyen cukrászokra?
Miskolc környékén erre van igény?
Hány cukrászda, kávézó, étterem,...van arra?
Ők miért vennének tőled bármit is?
45 perc túl sok? Mivel vinnéd? Futva?
Ráadásul Miskolc környéki. :-)
Viszont mivel lennél több, mint egy mezőkeresztesi Rozetta Coop ( aki Miskolcra is szállít) , vagy egy szentistváni Cukrászat?
Ettől függetlenül mindkettő megél.
"otthon egy külön a vállalkozáshoz kialakított helyiségben sütnék süteményeket,tortákat "
1.Hát otthon nem engedélyezik a külön műhelyt, annak külön erre a célra szánt, engedélyezett gyártóhely kell.
2. A cukrászdáknak jó esetben megvan a saját bejáratott személyzetük, munkaeszközük, gyártóhelyük és helyben is vannak...
3. Tudnád-e versenyképes áron biztosítani és kiszolgálni a környék vendéglátóit egymagad ahhoz, hogy stabil partnerük legyél??
Tudom nagy divat a tortasütés otthon, de hogy ebből a hobbiból kilépj, még pár lépcsőfokot meg kell ugrani.
Azért teljesen más egy bolti és egy házi torta!Például a Jégvirág cukrászda is borzasztó rossz tortákat árul!Én pedig nem ipari mennyiségben és minőségben szeretném hanem napi kb.20db-ot megsütök és kiszállítom igényes megrendelőknek akik a jó ízre mennek és nem az árra!
A "Jégvirág" viszont mégis megél. Akkor valószínűleg van rá megfelelő kereslete. Nálad ugye még az igény is kérdés.
Emellett, rendben, hogy x szűkített területre még kis is szállítod, de honnan és mivel?
Hűtőláncot hogy tudod pl. biztosítani?
Meg az otthoni helynek, ahogy írták is nem a konyhának kell lennie, hanem külön bejáratú, elkülönített helyiségekre tagolt épületnek, kiépítve haccp szerint előkészítők ( külön tészta, külön gyümölcs, termelő -sütő , csomagoló egységek, szociális helyiségek - fehér fekete öltöző, személyzeti wc, stb. ) , kémiai kockázatbecslés, stb. még ha csak Te egymagad is vagy az egészben. Erre van alkalmas ingatlan részed, vagy bérelni kell hozzá helyet is? Onnan hűtős autó , vagy milyen módon szállítasz házhoz?
( amíg ezek nincsenek meg, nem lesz Nébih külön engedélyed, anélkül meg nem lesz működési engedélyed rá )
Ez és a magasabb ár ( a bolti sem feltételen azért olcsó, mert silány minőség, hanem mert nagy menyiségben olcsóbb az alapanyag, humán erőforrás, stb költség is. De nekem is pl. van egy pesti partnerem foodtruck kapcsán, aki a 3-as vonalán jön fel Miskolcig terítőjáratban és bartellbe szerzi be pl. az almát-ergo az neki ingyen van - ) alapján egyáltalán számolni kell, hogy megéri-e? Milyen formában célszerű vállalkozni rá , hol lesz a fedezeti pont egy hónapban, mikorra térül meg egyáltalán a beruházás, stb.
Ezeket mind ki kell számolni, megnézni hogy mennyi marad profitnak ( kézműves és speciálisabb allergén készítményeknél ez jellemzően jóval alacsonyabb, mint a "bolti", vagy olyan magas ár jön ki, hogy valóban csak egy szűk réteg veszi meg, akit viszont neked kell ismerni ehhez) és hogy mikorra tud egyáltalán megtérülni egy ilyen üzlet, mert addig csak veszteséget termel.
Enélkül is lehet hirdetgetni, szokták otthoni anyukák ezt reklámozni adok-veszek csoportba stb. de elég egy nyomonkövetési ügy és rámegy az ember összes pénze a bírságra és eljárásra. Még kistermelőként is, ha esetleg magad termelnéd az alapanyagként pl. a gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!