Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szeretnék egy egyéni vállalkoz...

Debremart kérdése:

Szeretnék egy egyéni vállalkozást csinálni ami áruszállítással foglalkozik megéri?

Figyelt kérdés

Jelenleg áruszállítással foglalkozom vidékre

3,5t-ás kisteherautóval alkalmazottkéntt egy egyéni vállalkozónak aki alvállalkozó egy cégnél. A kérdésem, hogy ha ugyanígy megcsinálnám az egyéni vállalkozóit, és vennék egy saját teherautót, és én is alvállalkozóként szállítanék jobban megérné? Jelenleg 10000Ft-ot kapok egy napra.

2019. máj. 1. 12:54
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Nyomhatod itt a karaktereket napestig, te vállalkozók gyöngye:))), aki EV mellé javasol betársulást 50% cégrésszel, az inkább osztogasson itt vállalkozásvezetési tanácsokat:))

"simán betársulhatna a láthatóan pénz nélküli alvállalkozó mellé 50% cégrésszel, "

2019. máj. 2. 09:42
 42/48 anonim ***** válasza:

Ev. mellé cégrésszel."

Na, előbb még azt kamuztad, hogy "ev-hoz" ( speciális ragozással )

Teljesen egyértelmű, hogy az ev. mellé, társas vállalkozást feltételez és nem az ev-be száll be. csak épp a társas vállalkozó nem veszi ezt észre? :-)

Nincs abban anomália, hogy

"Azért vagy efoba alkalmazott egy alvállalkozónál , mert annyira megéri... :-) :-) :-)"

és utána ezt írom:

Amúgy ha vállalkozói vénàja lenne már simán betársulhatna a láthatóan pénz nélküli alvállalkozó mellé 50% cégrésszel, amihez mindene megvan már most a kezében az eddigiek leírtak alapján és a fele kritikai hozzászólás is cáfolható lenne mint konkurencia kapcsán- , de nekem úgy tűnik valami egyszemélyes "szellemi vállalkozó" osztja itt az észt a 61%-oskent ha ezek se tűntek fel eddig neki, csak a hit.

amire jön egy sor értetlenkedés, és szájbarágósan leírásra kerül:

"Jó ember... ha lenne annyi fuvar ami kitermel egy flottát és sofőröket alkalmazásban akkor a már működő vállalkozó elvitte volna. De egyenlore meg Teged sem tud felvenni és kifizetni csak akkor ha őt is kifizetik és havi 15.000 járulékot kifizet utánad ( és ebbe benne sincs az autód amortizációja sem) ahelyett, hogy felvenne két embert bruttó 200.000-el amire kapna 8 havi 150.000 bértamogatàst, ahelyett hogy belekerülsz neki igy havi 165.000-be, ahol a napi díjadat abból fizeti amit ő kap a napi fuvarért, ahelyett vehetne fel támogatást plusz 3millio vissza nem térítendőbe abból vehetne vagy lizingelhetne 2 autót az extra fuvarokra sofőrökkel."

Hiába kreáltad a szalmabábod, pofozd nyugodtan tovább, de van még itt kettő , azoknak is adj:

" szerinted a közúti árufuvarozásnak nincs piaca"

( majd megmutatod, hol mondtam ezt)

mindentudó "adószakértő"

(majd megmutatod hol írtam ilyet, hogy az lennék).

Személyeskedés továbbra sem vet jó fényt rád mint üzletember, inkább nagyfokú frusztrációt feltételez a hozzászólásaid kapcsán önmagad által feltárt hiányosságok kapcsán. :-)

szerintem nyugodtan kezdd el végelszámolni a "vállalkozásodat".

1. Melyiket?

2. Miért kellene bármelyik eredményest is végelszámolni?

( "Költői kérdések", ne válaszolj rá, vagy csak magadnak meg a délibábjaidnak, amiket sorra kreálsz itt 20 hozzászóláson át )

2019. máj. 2. 09:57
 43/48 anonim ***** válasza:

Kérdező,egymás mellé raktam pár mondatot - kérlek, gondolkodj el egy kicsit ezen:

"megcsinálnám az egyéni vállalkozóit, és vennék egy saját teherautót, és én is alvállalkozóként szállítanék"

"semmikép nem hitelre szeretnék venni teherautót, összegyűjtögetem rà én se mai darabbal dolgozom és ezek 500-600 ezerért mennek"

Tehát egyenlőre ott tartunk, hogy szeretnél vállalkozó lenni, de még nincs meg a pénz a teherautóra, tehát nincs mivel vállalkozni.Hitelre nem akarsz venni, amit viszont nagyon jól teszel.

Aztán:

"Honnan lesz ügyfeled? Ki fogja a fuvarokat szervezni, adminisztrációt csinálni, árakat kalkulálni, árajánlatot írni? - kérdezi valaki.

Válaszod: "Ugyanennél a cégnél szeretnék alvállalkozni akinek jelenleg dolgozom...

11, direkt ezért akarok alvállalkozó lenni, hogy ezekkel ne nekem kelljen foglalkozni."

Azt ugye tudod, hogy ilyen formában szinte egyáltalán nem leszel vállalkozó, hanem szinte ugyanolyan alkalmazott, ugyanúgy a másik cégtől fogsz függeni - csak az adódat magad után fizeted. Arról nem beszélve, hogy mindig a fő vállalkozó fölözi le a hasznot - az alvállalkozót ráadásul vagy kifizetik vagy nem (tegyük fel, hogy igen)

"19-es nem teszek alá, hiszen neki is ugyanúgy lesz fuvarja, csak a cég több áruszállítást fog tudni teljesíteni így. Itt nincs szó versengésről."

Pedig De. Hiszen Te magad írod, hogy így is előfordul, hogy nincs munka - akkor nincs pénz se.

"Utolsóval pedig egyet értek. Vállalkozóként dolgozol egy cégnek teljesen más törvények vonatkoznak az emberre. Ha neked van egy vállalkozásod akkor így vagy ugy tökmindegy, hogy benne dolgozol vagy sem, vàllalkozó leszel."

Hát ebben bizony tévedsz: a vállalkozó ugyanolyan "alkalmazott", mint a a gk. vezető, csak itt a megbízók "alkalmazottja" vagy és Tiéd az adózás, a felelősség, sokkal több gonddal jár - ugyanis az adót akkor is ki kell fizetned, ha nincs munkád, ha lerobban a kocsid, stb.

"Igen napi 10 ezer a nettó, de ha valamiért nincs meló akkor nincs pénz se az napra, szóval szerintem ők is fuvar után kapják a pénzt. De ezekről a dolgokról majd informálódok azért... De valamerre mindenféleképpen szeretnék lépni nem szeretnék örökre alkalmazott lenni 220 ezrekért. Ez a mai világba már nem nagy pénz sőt ha egyedül van az ember akkor arra elég hogy megéljen"

Szóval mégsincs mindig munka.

Nos, szeretném elmondani, hogy ha vállalkozó leszel, akkor könnyen előfordulhat, hogy még az a biztos 200 ezer sem lesz meg az adó és minden költség kifizetése után - annyi lesz a kiadásod.

Sikerült Veled is elhitetni ezt a nem akarok alkalmazott lenni, vállalkozóként sokkal jobb "lila ködöt, de hidd el, tudom miről beszélek - vállalkozóból "menekültem" az aklkalmazotti létbe, korántsem olyan rózsás a helyzet, mint amilyennek lefestik.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne vállalkozz, csak azt, hogy "hűtsd le magad" egy kicsit és nézz utána a dolgoknak, kérdezősködj, - lásd reálisan a dolgokat stb.

U.i: egyedül simán meg lehet élni 220 ezer ft-ból - még ha 100 ezret fizetsz albérletre, akkor is.

Valaki írta, hogy ha ott dolgozik, akkor nyilván látja a dolgokat: nem, nem feltétlenül - egy alkalmazottnak egyáltalán nem biztos, hogy engednek betekintést a vállalkozói dolgokba.

Pl. nem tudjuk, hogy tényleg olyan reálisak, hogy nem vállalják túl magukat fuvarral és hagynak 1-2 kocsit (és ezt mondják), vagy nincs elég megrendelés.

Ami azért tényleg nem valószínű, mert az építőipr most pörög - de azért nem mindig lesz ez így.

2019. máj. 2. 09:57
 44/48 anonim ***** válasza:

"Teljesen egyértelmű, hogy az ev. mellé, társas vállalkozást feltételez és nem az ev-be száll be. csak épp a társas vállalkozó nem veszi ezt észre? :-)"

Kinek egyértelmű Norbertke?

A jelenleg egyéni vállalkozónál dolgozó alkalmazottnak? Szerinted neki egyértelmű?

Hát ha igen, akkor nem irigylem az alkalmazottaidat - már ha vannak egyáltalán és nem csak az álomvilágodban léteznek:))))

2019. máj. 2. 10:06
 45/48 anonim ***** válasza:

Neki lehet átment, mivel részletesen le lett írva,csak Te pofozod itt a képzelt barátaidat...

Jaja, nehéz is lenne ennyi telephelyet egy személyben koordinálni + a nem telephelyhez kötött tevékenységeket, meg a többit, ami mondjuk nem az ev.-ben és nem a kft ( vagy épp GMBH) keretén belül van végezve.

2019. máj. 2. 10:10
 46/48 A kérdező kommentje:
43-as köszönöm szépen. Igazából én sem úgy gondoltam, hogy egyből felmondok, csak ha már lesz annyi pénzem, hogy vehessek egy saját teherautót, utánna már egy kicsit bátrabban fogok merni kérdezősködni felfelé, hogy hogyan is működik ez. Lesz félrerakott pénzem ha esetleg ez miatt elküldenének. Vagy egy teherautó ha elöbb azt venném meg amivel tudok vállalni fuvarokat, akár magánszemélyeknek is, a fuvardíjat, üzemanyagot stb azokat józan paraszt ésszel kilehet számolni a lényeg, hogy mindig legyen fuvar. Meg persze egy megbízható könyvelőt kell találjak.
2019. máj. 2. 10:49
 47/48 anonim ***** válasza:

45: Jajj Norbertke, hagyjad már a bullshitjeidet:))

Megnéztem több témánál a hozzászólásaidat, ugyanazt csinálod mindenhol: játszod a bennfentesnek tűnő nagyon menő vállalkozót, sehol nem adsz konkrét választ a kérdésekre, csak mindenhol nyomod a saját promódat, meg a kis elszórt információmorzsákat magadról, hátha lesz valami balek, aki majd rákap és privátban megkeres.

Ismerem a magadfajtákat a vállalkozói világból, te vagy az, aki egész nap ülsz a kávézó teraszán tangapapucsban, rózsaszín pólóban, részletre megvett ájfónnal, meg asztalra kitett 10 éves BMW kulccsal és szédíted a jónépet, hogy mekkora nagy biznicmen vagy.

Aztán az éves árbevételed jó ha eléri az 50 milliót.

Na az ilyeneknek szoktam én megköszönni az első tárgyalás után, hogy elfáradt:)))

2019. máj. 2. 15:58
 48/48 anonim ***** válasza:

Köszönjük a hasznos választ a kérdésre 😊

Szalmabàbokkal mi lett, hogy megint újakat gyártottál?

Szakszerűen leinformálod akkor a leendő üzleti partnereid, ez azért megnyugtató.

2019. máj. 2. 16:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!