Gyógyszertárnak mekkora lehet a tényleges nyeresége?
Egy 5000 fő alatti lakosú vidéki kisvárosban lévő patikáról van szó.
A nyilvános cégadatok szerint 150M körüli a patika éves árbevétele és 10M alatti az adózott eredmény.
Ez idáig rendben is lenne, viszont a patikus 2-3 évente cserélgeti a 20 milliós autóit, feleségének is 10M körüli autója van, egzotikus helyekre utazgatnak állandóan, van már egy csomó ingatlanjuk stb. stb.
Szóval sehogy sem jön ki a "matek".
Egy gyógyszertárnál hogy lehet ügyeskedni?
Már hogyne lehetne, név alapján meg lehet nézni, hogy az adott személy hány vállalkozásban van.
Ez az egy van nekik, nincs másik.
15:
Ha nem tudsz érdemben hozzászólni a kérdéshez, akkor minek jössz ide fröcsögni, ennyire frusztrált vagy?
Egyébként légy nyugodt, tisztában vagyok a fogalmakkal és azzal is, hogy mit miből lehet kihozni, évi 10M-nál nagyobb adózott eredményű vállalkozó vagyok, úgyhogy tudom merre, hány méter.
"Egyébként légy nyugodt, tisztában vagyok a fogalmakkal és azzal is, hogy mit miből lehet kihozni, évi 10M-nál nagyobb adózott eredményű vállalkozó vagyok, úgyhogy tudom merre, hány méter."
Ha igy lenne, tudnad a valaszt. ;)
Kedves kérdező, kötekedsz mint kezdő legény a falusi discoban.
Honnan tudod, hogy a kedvenc patikusodéknak máshonnan nincsenek bevételeik? Elképzelhető, hogy a szomszéd város patikájában van 10-20%-os üzletrészük, vagy csak szimplán van 3 lakásuk Budapesten ami kiadnak. Sorolhatnék még vagy 10 lehetőséget de nem teszem. Utazást extrém esetben ajándékba is kaphatták a családtól vagy máshonnan.
19: Onnan, hogy ismerem őket személyesen, és tudom onnan. És a cégadatok bárki számára nyilvánosan elérhetőek, így megnézhető hogy hány vállalkozásban szerepel az adott illető.
Miért lenne más patikájában üzletrésze?? Semmi értelme.
Persze, évi 3, egyenként többmilliós utazás ajándékba, hát hogyne.
Mivel minden vállalkozást nem tudsz leellenőrizni ezért nem lehetsz benne biztos, hogy csak egy patikában érdekeltek.
Igenis van értelme annak hogy valaki 20%-ban patikarésztulajdonos, vagy szimplán csak csendestárs (cégiratokban nem szerepel, de van egy ügyvéd előtt kötött szerződésük amit nem láthat minden kíváncsiskodó). Övé a haszon 20%-a. Lehet, hogy ismered őket de nem kötnek mindent az orrodra.
Ha vannak értékpapír vagy örököltek akkor lehet olyan bevételük amikről nem tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!