Gyógyszertárnak mekkora lehet a tényleges nyeresége?
Egy 5000 fő alatti lakosú vidéki kisvárosban lévő patikáról van szó.
A nyilvános cégadatok szerint 150M körüli a patika éves árbevétele és 10M alatti az adózott eredmény.
Ez idáig rendben is lenne, viszont a patikus 2-3 évente cserélgeti a 20 milliós autóit, feleségének is 10M körüli autója van, egzotikus helyekre utazgatnak állandóan, van már egy csomó ingatlanjuk stb. stb.
Szóval sehogy sem jön ki a "matek".
Egy gyógyszertárnál hogy lehet ügyeskedni?
Rendszám alapján lekérdeztem a kocsikat is, nincs egyikre se bejegyezve banki terhelés.
De még ha így is lenne, akkor is ott vannak az ingatlanok, pl. most vettek a közeli megyeszékhelyen egy kb 30-40 milliót érő ingatlant, ott vannak az állandó egzotikus utazások, stb, stb.
De nem is ez a kérdés, hanem egy hogy egy patikánál hogy lehet "trükközni"? Mert hogy valami trükk van a dologban, az szinte tuti.
3:
A cég telephelye maga a patika épülete, tehát a többi ingatlant biztosan nem tudják költségként elszámolni.
"illetve lehet, hogy valamelyikuk egyeni vallalkozokent szamlaz a cegnek. Vagy van masik ceg, ami valami szolgaltatast nyujt a patikanak es a bevetel egy reszet oda utaljak"
Hogy érted ezt pontosan? Tehát például a feleség lehet Katás egyéni vállalkozó és pl. takarítás, tanácsadás vagy bármi nem megfogható tevékenységet számláz mondjuk havi 1M Ft-ot és így kivesznek tisztán havi 950e Ft-ot?
"egzotikus helyekre utazgatnak állandóan,"
Képzeld, én is most voltam Görögországban, pedig 45 ezer ft rokkantsági ellátást kapok (30 év munka után, pár évvel a nyugdíj előtt) Tudod mennyibe került 1 főre, 40 ezer ft!!! Van, aki elissza vagy akár egy hónap alatt eldohányozza, más meg utazik belőle.
Manapság, amikor fapados repülővel fillérekért lehet utazni, nem nagy kunszt a külföldi utazás.
A Te viselkedésed viszont roppant unszimPATIKUS, irigykedsz, mások zsebében turkálsz, autó rendszámot lekérdezel - szerintem nyugodtan jelentkezz a NAV-hoz, ott kiélheted eme "más zsebében turkálok vágyadat"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!