Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ennyire nincs festő/glettelő...

Ennyire nincs festő/glettelő szakember Magyarországon, vagy csak senki nem akar dolgozni?

Figyelt kérdés
3-4emberre lenne szükség Budapesti munkára,de még ezt a 3-4embert is képtelenség összeszedni. Szerintetek ennyire gyenge fizetést ajánlunk? 18ezer napi netto,fizetés 2hetente,az első héten lehetőség van napi fizetésre,hosszútávú munka. Ma már senkinek nem jó semmi?

2019. ápr. 12. 11:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Átmeneti melóra nem mennek el és inkább maguk maszekolnak . Lejáratta a vállalkozó kör magát 90től folyamatosan . Fusi és alvállkozós munka emiatt nem kóser a hajtás kötbér majd fizetnek stb miatt . Ezért összeállnak és maguk megkeresik a nagy lét . Kellett ez a sumák meg csaló férgek élősködése után megérdemli a szektor hogy a melõsok dirigálnak a tepedt dzsippes vállalkozóknak és bármikor kicseszhetnek velük .
2019. ápr. 12. 12:44
 12/26 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Mi akkor is kifizettük a munkásainkat,amikor épp a saját bérüket sem termelték be... amikor elkezdtünk ennek a cégnek dolgozni,az elején a legszarabb munkákat kaptuk meg,mert azt is meg kell ugye csinálni valakinek és ki ha nem az új vállalkozó? 4hónapot zártunk akkor minusszal,de az emberek ebből sosem észleltek semmit,mert a bérük mindig ki volt fizetve. Nem volt rájuk szólva azért,mert 15percenkent szívtak el egy cigit,vagy munkaidőben 20percet telefonálgatott az asszonnyal,vagy esetleg a kajaszünet 1,5órás lett. Pedig tudtuk,hogy nem dolgozták be a saját bérüket sem,mégis megbecsüléssel “dolgoztattuk” őket tudva,hogy ha végre kapunk haladós munkát, az már nekünk is kedvezni fog. Azert mert a legtöbb munkáltató a belét is kidolgoztatja az embereknek,szerintem nem kell egy kalap alá venni mindenkit. Voltunk már alkalmazottak mi is. Tudjuk milyen az,ha nem kapunk fizetest,mert a munkavállaló túl számolta magat és nem volt kapacitása a munka elvégeztetésére. Őt lehúzták,mert nem készült el a munka,nekünk viszont fizetés nem jutott. Holott a munkáltató hibája volt,hogy elvállalt egy olyan munkát,amire előre látni lehetett,hogy nincs kapacitás. Na nálunk éppen ezért nincs így. Nem a munkáson verjük le azt,amit mi néztünk be. Ő megdolgozott a pénzéért,ha kell hitelből is,de kifizetem,mert jár neki. De ma már ki veri miniszba magát egy vadidegen emberért? Az aki járt már hasonló cipőben és van szíve. Nekünk sem esett jól 4hónapot minusszal zárni,mert gyerekeim vannak nekem is. De az induláshoz be kellett vállalni azt is és ennek nem az emberek látták kárát,hanem az én pénztárcám. De ez miatt érhettük el azt,hogy mostmár rengeteg termelős munkát kapunk. Mostmár a mi kapacitásunk lett rá kicsi,csak van annyi eszünk,hogy addig nem vállalunk be újabbat,ameddig nincs ember... 😃
2019. ápr. 12. 13:03
 13/26 anonim ***** válasza:
Ezt nem is rátok értettem .Válság előtt és mostanában is kerestek meg fekete melóval vagy magam bejelentéssel api 10 óråba 800Ft órabérbe .? Hogyne idióta. Burkolás festés nm elszámolással 2 heti fizetés kötbéres szerződéssel , ami azt jelentette hogy vasárnap is mentek . A mese vége a szokásos több körön keresztül lett késésssel átadva a terület és kifogásokra hivatkozva csak a melósok nem kapták meg a filléreket .
2019. ápr. 12. 13:21
 14/26 anonim ***** válasza:

Festők maszekba (ofc. KATA-val vagy feketén) gond nélkül keresnek 50-100e/napot a meló függvényében. És annyi meló van, hogy legtöbben IDÉNRE nem vállalnak már munkát csak ha valaki lemondja. Apósom is festő, egy napos munkáért 100 + anyagot elkér és ebből egy sameszt fizet. És van melója bőven, még válogat is mi a kényelmes.

Szerinted ezek után miért nem találsz 18e-ért embert?

2019. ápr. 12. 14:47
 15/26 A kérdező kommentje:

Van negy fő,aki egy család. Apuka,plusz a fiai. Iszonyat jó szakemberek,ilyen jó szakembert ritkán találni. Simán csinálhatnák vállalkozásba,ők mégis kijelentették,hogy nem szeretnének vállalkozást csinálni,nekik kényelmesebb elmenni dolgozni,megkapják a fizetésüket és nem kell kinlódni a munka megszerzésével,könyvelővel stb. Igaz ők napi 30ezer nettóba vannak nálunk 8órás bejelentéssel. De tesznek is le az asztalra érte. Szóval hidd el,van akinek kényelmesebb így 😃

2019. ápr. 12. 16:09
 16/26 anonim ***** válasza:

15.-re.

Viszont hiába vagy az ország legjobb szakembere, ha a melót a FideSS politikus cége kapja, te meg talán az alvállalkozó, alvállalkozójának a 20. csicskája lehetsz csak.

2019. ápr. 12. 16:19
 17/26 anonim ***** válasza:

# 15

Akkor miért nem veszel fel meg ilyen embert? Ja, mert nincs...

Amúgy miért érzem, hogy sumakolsz az összegekkel? Az említett festő 900+bruttó bérre van bejelentve? Véletlenül sem "8 óra minimálbér többi zsebbe", igaz?

2019. ápr. 12. 17:03
 18/26 A kérdező kommentje:
Miért nem veszek fel ilyen embert? Válaszoltál is... mert nincs. A legtöbb aki munkára jelentkezik,még a napi 18ezret se termeli be. 8órás bejelentést írtam,azt nem,hogy hogy.... 8óra szakmunkás bejelentésben vannak az emberek. Ha bejelentenél mindenkit annyira amennyit valójában kap,nemhogy a saját bérét nem termelné be,de még nekem lenne bőven ráfizetés. A legprofibbat se tudod a teljes fizetésére bejelenteni,mert a gatyádat is vinné...
2019. ápr. 12. 18:54
 19/26 anonim ***** válasza:

Tehát ugyan olyan adócsaló senkiháziak vagytok, mint a kkv-k 90%-a, de sírni van eszed, hogy nem találsz melóst.

Azért érthető, hogy ha már a melós szabadon dönthet, hogy saját maga csal adót és keresi meg a pénzt vagy alkalmazottként lopják tőle a járulékot és még kevesebbet is keres akkor min kell csodálkozni?!

2019. ápr. 12. 19:22
 20/26 A kérdező kommentje:
Lopják tőle a járulékot? Te vállalkoztál már? 😄 Jelents be valakit ma magyarországon a fizetése 100%-kaval. 90ezer ft járulékot fizetek egy emberre egy hónapba szakmunkás bejelentésre,plusz 10ezer ft,hogy a konyvelő elkészítse a papírokat. 18ezer napi nettót kap. Egy hónapba kifizetek neki 360ezer ft-ot,plusz 100ezret a bejelentésére. Magyarul egy ember nekem egy hónapban 460ezer ft-ba kerül és akkor még az sem biztos,hogy ezen felül tud termelni. Milyen járulékot lopok tőle? Mikor fizetve van a tb-je,amit én állok azzal,hogy bejelentettem,ha gyerek/gyerekek vannak,akkor fizessem ki a családi adókedvezményét ha havonta kéri,amit nekem MAJD visszafizetnek (de ameddig nem,addig az én zsebemből megy) és azon kívül még adózzak is le minden plusz penzből,amit betermel es nincs hivatalosan bejelentve. Te hol élsz ember? Csak egy hónapig kezdj el vállalkozni. Tőle én semmilyen járulékot nem lopok,max az államtól lophatnám,de még azt sem lehet,mert amire ő nincs bejelentve és plusszként jelentkezik a számlámon,abból ők szép kis százalékot kérnek. Nem olyan egyszerű ez,mint ahogy sokan gondolják. Könnyű ebből meggazdagodni,ha gerinctelen módon le akarod húzni a munkást,de ha normális fizetést próbálsz adni,akkor még a szakmunkás bejelentéssel se keresel rajta túl sokat,nemhogy 100%fizetésre bejelentve. Hidd el,sok embe kell a kezed alá,hogy legyen értelme az egésznek... Az ami nincs bejelentve és kézbe kapja,az az én számlámon mind pluszként jelentkezik (hiaba a munkás kezébe adom és nem én költöm el) amit le kell adóznom a nav részére,tehát a munkásnak részére egy pillanatig sem jelent károsodást. Próbáltam retardált dedós szinten nyomatékosítani a lényeget,remélem fogható volt 😄
2019. ápr. 13. 01:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!