Apa vállalkozó. Az emberek nem dolgoznak, csak ha ott van. Mit lehet ez ellen tenni?
már felvett embert, akinek az lenne a feladata, hogy irányítsa a munkát, és pont ő az aki olyanokat mond: hogy lassabban, nem baj, ha kötbéres lesz. plusz szidják apát állandóan.apának mivel sok helyen vannak megrendelései, ahol emberei vannak, nem tud mindig egy helyen lenni. és ha dolgoznak is az emberek akkora buták, hogy hibásan gyártják a dolgokat. már lecserélte párszor az embereket, de az újak is elkanászodnak.mindemellett ritka az aki tudja is a szakmáját.
és senkit látom még pénzzel sem lehet érdekeltté tenni, hogy felügyelje őket.
ja és még olyanokat is mondanak, hogy csak azért vagyok bent, hogy elmenjen a nap.
ezt egy új alkalmazottól tudom, akit ismerek.
van ötlet? segítséééég!nekem fáj, hogy ilyenek apával!
ja és még kocsit is kapnak bejárni, amit nem szokás adni, és még azt is szidják, hogy rossz.és igenis megvannak fizetve
Művezetőt lecserélni.
Teljesítménybérezés.
Akinek nem tetszik, mehet.
Aki nem dolgozik, mehet.
Én nem értem, hogy mernek ilyet csinálni az emberek. Ez a hozzáállás véletlenül nem szándékos károkozás? Akkor lehet fenyegetni a levonással.
az a helyzet, hogy azért mernek ilyenek lenni, mert nincs másik 100 jó szakember a helyükre, mint mondjuk egy eladói állásnál, ahol megmerik tenni, hogy 220 óráztatnak minimálbérért, mert sorban állnak a munkáért.
a hegesztők java része pl nem tud hegeszteni.
a szakmunkások java része még laikus szemmel sem látja, hogy nem lesz jó, amit csinál "ó az az egy centi kilógás nem számít" de az miatt az egy centi miatt fog bukni óriásiakat a munka
de nem adom fel, csak ugye apával sem tartom úgy a kapcsolatot, ahogy kellene, így lassan fog fejlődni egy rendszer
és a munkabér, hogy teljesítmény legyen azt meg apát nem értem miért nem úgy csinálja
lehet ebben a szakmában nem véletlen az órabér nem tudom.
köszönet az eddigiekért :)
köszönöm, de inkább egy jó vezető és szakemberek kellenének
jelenleg a vezetőt és felmondatta apa (vagy ő mondott fel neki...)
vidékre nem könnyű találni, aki itt tud dolgozni minden nap, mert ez lenne az egyik alap dolog
de köszönet
Nem értem...
Szerintem itt apukáddal van a baj, hogy nem tud megfelelő embereket alkalmazni!
Ilyen munkanélküliség mellett százával jelentkeznének, ha meghirdetné az állásokat.
Én azt csinálnám, hogy teljesítmény bérben fizetném a munkásokat : csak a hibátlan munkadarabért kap pénzt, a selejtért meg levonás jár (az apukádnak is pénzbe kerül)!
Aki nem teljesíti a napi/heti/havi normát, az mehet máshová!
Ha lógással és selejt-gyártással is ugyanazt a bért megkapják, mintha hajtanának (vagyis akkor sem kapnak többet, ha hajtanak) akkor miért várjátok, hogy megfeszüljenek???... Naná, hogy röhögnek és lógatják a lábukat!
Teljesítmény bérezéssel és a normák megkövetelésével munkavezetőre sem lenne szükség, úgy dolgozna ott mindenki, mint a kisangyal!
van, hogy nem ad fizetést
tegnap megint felmondott az egyiknek
mert nem dolgozik
az emberek csak fogynak, fogynak...
ekkora igen a munkanélküliség, csak a munkavégzés sajnos helyhez kötött. hiába van bp-en pl 100ezer jó munkanélküli hegesztő
itt is vannak, csak nem tudnak hegeszteni
apa már egy munkaerőkölcsönzőtől vett át embereket,akik meg selejtet gyártottak, de hihetetlenül magas szinten rossz a munkájuk, nekik nem adott fizut pl.
Egy nagyon jó dolog, különösen vállalkozók számára a következő: apa beáll minden munkafolyamat mögé és bármit, amit csinál, elkezdi leírni a legnagyobb részletességgel. (Még azt is, melyik kezében fogja a kalapácsot, s ez nem vicc!)Tapasztalatok szerint amikor egy ilyen "munkaköri leírást" átadsz a munkára jelentkezőnek, pár dolog szokott történni:
1. Rohadtul kiakadnak, nem vállalják: mármint, hogy nem tetszik a dolog - de így megszűröd a selejtet.
2. A másik, ami pozitív, hogy a munkás nem lesz bizonytalanságban a felől, hogy mit várnak el tőle, s növeli a biztonságérzetét, ui. nagyon sokan nem kreatívak egy területen, és sajnos egészen részteletesen el kell mondni, mit kell csinálni.
3. Előnye ezeknek a leírásoknak, hogy ha új embert kell felvenni, akkor már megvan a betanításhoz való útmutatás, nem igényli a jelenlétedet. stb.
Manapság csak így érdemes, ui. nem látsz bele az emberekbe, de ők sem beléd! (Elvárások, stb).
Kiváncsi vagyok arra, kipróbálja-e valaki :)
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!