Turizmus-vendéglátás diplomával kiváltható a szakács vagy cukrász szakma?
Közgazdász és közgazdász diploma között is van különbség, nem is kevés. Ugyanúgy, ahogy mérnöki és mérnöki, bölcsész és bölcsész diploma között is hatalmas különbségek vannak.
De nem fogok belemenni ebbe a vitába újra, mert tudom, hogy a büfészakosoknak mennyire fáj az igazság, úgyhogy részemről ezt itt le is zártam :)
Szüleidnek nyugodtan mondd meg, hogy ma egy jó szakmával sokkal nagyobb esélyed van elhelyezkedni, mint egy ilyen diplomával, amiből tényleg túltelített a piac. Persze, biztosan jól hangzik, hogy diplomás (munkanélküli) leszel, de nem ártana, ha a szüleid az életre nevelnének, nem az álmaikat kergetnék. Amúgy meg diplomázni később is lehet - ha nem jönne be a cukrász-szakács szakma.
Egy dolgot azért mindenképpen figyelembe kell venned: nem ártana, ha alaposan utánajárnál a 2 szakmának - ugyanis mindkettőnél rendkívül sokat kell állni, akár 10-12 órákat is.
Szia Kérdező!
Ha ezen gondolkodsz, ne a Turizmus vendéglátást válaszd!
Én fordítva csináltam, először szakmát tanultam (cukrász), dolgoztam is benne 3 és fél évet, így pillanthattam a vendéglátás világába. Azután úgy döntöttem, hogy egyetemre szeretnék járni, így a Gazdálkodás menedzsmentett választottam (amiatt is, ha esetleg szeretnék egy saját vállalkozást egyszer).
Szóval ha mindenáron ragaszkodnak a Szüleid az egyetemi tanulmányokhoz, akkor gondolkodhatnál a közgazdasági tudományokban is. Nem árt, ha több oldalról megvizsgálod a vállalkozás indítás aspektusait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!