Katás egyéni vállalkozó regisztráció utáni teendők?
A webes ügysegéden sikeresen megcsináltam a Katás vállalkozásomat. Viszont tudom, hogy még vannak hátra lépések.
Az egyik ilyen homályos infóm, hogy kell egy meghatalmazást íratni a vállalkozásom székhelyének tulajdonosával (ezek a szüleim), hogy a vállalkozásomat űzhetem a megadott székhelyen (ami mellesleg az otthonom). Ilyen meghatalmazási papírt honnan tudok szerezni, hova kell elküldeni?
Kötelező Katás vállalkozáshoz vállakozói bankszámlát nyitnom, vagy használhatom hozzá a magán bankszámlámat?
Iparűzési adóra való bejelentkezés módja?
Kamarai regisztráció módja?
Van még valami, egyéb teendő, amiről nem tudok?
Előre is köszönöm a segítséget.
"Van még valami, egyéb teendő, amiről nem tudok?"
Van. Menj el egy könyvelőhöz és Ő mindent részletesen el fog mondani. Nem csak ennyiből áll az egész, hogy beregisztrálok.
És nem kötelező vállalkozói bankszámlát nyitnod, lehet lakossági is - csak a bevételeidet kell vezetni (számlatömb vagy e-számla, stb.)
Bankszámla nyitás kötelező, -legalább egy belföldi- ha áfa körös vagy.
Székhely hozzájáruló nyilatkozatnak hívják, amit keresel.
Még lesz pár köröd a könyvelőn kívül is.
Ányk-s nyomtatványok, kamarai -esetleg mvh - regisztráció, hipa alá bejelentkezés ( székhelyen és telephelyen is ) , ha releváns, akkor tevékenység bejelentés, ksh adatszolgáltatás elektra regisztráció, stb.
Ányk-s nyomtatványra nincs már szükség, felhívtam a navot, azt mondták, az egyablakos rendszer miatt nem kell már ezekkel a T101E-nyomtatványokkal szívni. Nem vagyok áfakörös, úgyhogy gondolom akkor a bankszámla is lehet a lakossági.
A székhely hozzájáruló nyilatkozatot be kell küldeni valahova? Önkormányzat, stb., vagy elég, ha itthon megvan?
A legtöbb városban már az ipa alá való bejelentkezés ÁNYK-s nyomtatványon keresztül történik, illetve a bevallást is elektronikusan kell beküldeni.
De tényleg egyszerűbb, ha keresel egy könyvelőt. Sőt eleve vállalkozás alapítása előtt kéne ezeknek a dolgoknak utána nézni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!