Szeretnénk egy vegyesboltot nyitni. Pontosan mik a nyitás feltételei? Milyen engedélyek kellenek hozzá? Ezek költségei kb? Milyen végzettség szükséges hozzá (eladó végzettség+érettségim van, illetve több évig dolgoztam boltvezetőként multinál)?
Kérdésedre a legtöbb választ a google-ból megkapod:
Élelmiszer forgalmazásához is kell engedély és igen, a zöldség-gyümölcshöz megint - jó eséllyel pedig földes árut nem fognak engedni pék- és cukrász süteményekkel árulni - legalábbis egy helyiségben biztos nem.
Köszönöm a választ!
Egy pici vegyeskereskedésben, akkor hogyan működik hogy egy eladótérben árulnak zöldség-gyümölcsöt, pékárút és mellette még felvágottat is árulnak pár m2-n belül és sok helyen ugye csak egy raktár van (ha van, előkészítők semmi)... és ott tárolnak mindent
Kell, külön engedély, a megadásában már nem túl egységes a nézet, ha kicsi a hely.
van ahol nekem 22mre simán megadták, 20-ra már nem.
15-re az utcában van kisbolt, csak csomagolt szeletelt felvágottra kapott engedélyt.
Cukrász sütihez pl. csak egy külön álló hűtő kell.
Péksütire - feltehetően nem zacskósakat fogsz árulni-, rekesz tárolást kell megoldani ( lehet a bolt előtt is fedett részen pl. )
Efos munkaerőhöz is kell érintésvédelem, tűzvédelem, képzési anyag, és oktatás, meg munkahelyi kockázatbecslés, mentőláda.
Szia!
Szeretnék én is vegyesboltot nyitni.
Neked sikerült az üzlernyitás?
Milyen engedélyek kellettek? Írnál saját tapasztalataidról?
További sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!