Hogyan lehetek magánvállalkozó cinematográfus?
Az a helyzet, hogy eldöntöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Már kicsi gyerekkorom óta kisfilmeket csinálgatok és 18 éves koromra azt hiszem elértem azt a szintet, mint amit nevesebb oldalak képviselnek a referencia videóikkal. Bár tudom hogy merész kijelentés ez hiszen egyelőre még egy dslr-em sincs, mindössze egy felső kategóriás okostelefonnal (LG V30) + 1 gimbal-lal (zhiyun smooth 4) művelődök. De ha meglenne hozzá a felszerelésem, akkor szépen eltudnám készíteni ugyanúgy a kisfilmeket, mint ahogy a profik is csinálják. Lehet, hogy nagyképűnek hangzok és még sose fogtam a kezemben egy dslr-t de úgy érzem hogy nekem igenis ezzel kellene foglalkoznom, mert szerintem meg van hozzá a tehetségem (nem csak szerintem, hanem az ismerőseim szerint is).
Na és ugye esküvői kisfilmeket, reklámvideókat, ingatlanvideókat és hasonlókat készítenék.
Viszont ugye ehhez kellenek papírok, mert feketébe rizikós lenne csinálni.
Most jön igazán a kérdésem. Milyen iskolába menjek tovább amivel megkaphatom ezeket a papírokat, mert én csak fotográfus képzőket találtam. Esetleg az is megfelel a célnak?
Ja és ha lehet, akkor okj-san szeretném elvégezni. Ebből adódóan a következő kérdésem, hogy ebből vannak olyanok amelyeket első okj-s szakmaként ingyenesen végezhetek el?
Elnézést ha esetleg itt-ott kissé hülyén fogalmaztam.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!