Ha gyogypedagoguskent maganban fejlesztek gyerekeket, de nem vagyok bejelentve, nem vagyok maganvallalkozo, nem adok szamlat, nem hivatalos, meguthetem a bokam?
Figyelt kérdés
van bejelentett allasom is, es nem a maganvallalkozoi orabert kerem el.2017. szept. 11. 21:34
1/15 anonim válasza:
Igen, simán feljelenthetnek. Miért nem vagy másodállásban vállalkozó?
2/15 A kérdező kommentje:
ki jelentene fel? a szulo, akinek a gyereket fejlesztem negyedannyiert, mint amit elkerhetnek?
2017. szept. 11. 21:43
3/15 anonim válasza:
Nem a szülő. Bárki, pl. olyan pedagógus, aki hivatalosan csinálja. Szomszéd, aki irigy...
A másodállású vállalkozó nem nagy ügy, minek kockáztatni.
Amúgy ha olcsóbban dolgozol, akkor a konkurencia még jobban fog haragudni rád, s feljelent, s igazuk is van.
Mi is utáljuk a "mutyizókat", s simán feljelentjük, ha a mi szakmánkban számla, vállalkozás nélkül dolgoznak.
4/15 A kérdező kommentje:
en ugy tudom, maganvallalkozonak lenni sok plusz koltseggel jar... amit persze megtudnek teriteni, ha felemelnem az oraberem, de igy ugyanannyi maradna nekem, es a szulo penztarcaja meg megsinyli.
2017. szept. 11. 21:56
5/15 A kérdező kommentje:
de ertem amit mondasz, es van benne valami.
2017. szept. 11. 21:56
6/15 anonim válasza:
Másodállásban nincs havi fix. költség. A szülők fizetnek, ha látják, hogy megéri a fejlesztés. Hidd el nem éri meg kockáztatni, járj utána.
7/15 A kérdező kommentje:
koszonom valaszod!
2017. szept. 11. 22:02
8/15 anonim válasza:
Semmi bajod nem lesz. Tanárok is sokan korrepetálnak így. Nem elég feljelenteni, rád is kell tudni bizonyítani, hogy pénzért foglalkoztál azokkal a gyerekekkel. Azt meg csak a szülők tudnák, akik nyilván melletted fognak kiállni. Magánházban még rajtaütéses ellenőrzést sem csinálhatnak, ha oda nincs vállalkozás bejelentve.
9/15 anonim válasza:
Miért biztatod törvénytelenségre? Én írtam, hogy váltsa ki a másodállást. Amúgy én is gyógypedagógus vagyok, de én nem foglalkozom már régóta maszekban gyerekkel (más téren van vállalkozásunk, teljesen eltérő területen, legálisan). Mindegyik kollégám, aki maszekol (logopédus, gyógypedagógus, pszichológus)hivatalosan teszi.
10/15 anonim válasza:
#8 vagyok. Szerintem nem kell ehhez vállalkozás, tutira lehet csinálni adószámos magánszemélyként. Ott meg csak a kiállított nyugták/számlák után kell fizetni, amit úgysem fog kérni senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!