Egy ékszerboltba honnan szerzik be az árut?
A végzettségem ötvös, de nem vagyok a szakmában így a tájékozottságom is csak olyan amilyen konkrétan ebben. De marketing ismeretek alapján elmondható, hogy manapság szinte mindent lehet nagykereskedésekben venni. Másik ami szinten egy alapvető lehetőség a gyártóktól való rendelés, ami lehet hazai és külföldi cég is vegyesen. Tovább árnyalja a hazai saját gyártás lehetősége, mint amit említettél, hogy saját ötvösökkel készítteti el az ékszereket. Az üzletek ilyen szempontból lehetnek még vegyes ellátásúak is.
Ami a gyártókat illeti pedig, hogy már nem is mai dolog az ékszer nagyipari gyártása. Van pl lánckészítő gép amibe csak a nemesfém huzal megy be és kijön a lánc, és akár nagyon bonyolult lánctípusok is készülhetnek géppel. Bemegy a huzal, levág egy darabot méretre, átfűzi, meghajlítja és jöhet a következő láncszem. Az ilyen láncok nagyipari készítésével a kézzel készült nem veheti fel a versenyt árban.
Gondolom a hazai ékszer üzletek is a fenti lehetőségek szerint vegyesen működnek. Ha nagyon érdekel szerintem kérdezd meg a neked szimpatikus üzletben.
A tervezés ettől még lehet kellemes és arányos.
Nem tudom nőket mennyire érdekelhet ennek a technikai része, de egy próbát megér. :) Itt egy videó lánckészítő üzemről. Beállítják az ötvözetet, abból készül huzal és lemez, valamint öntvény minták (pl levél, szív, stb), a forrasztás is gépi, de lehet egy két része ami kézi forrasztás, a láncszemek biztos gépi forrasztással készülnek. Végén tisztítás és polírozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!