Érdemes webshopot csinálni?
arról nem is beszélve, bár előttem érintve említették, hogy mit kezdessz a vásárlástól elállással?
rengetegen vannak, akik visszaküldik, és erre törvényileg joguk van 14 napon belül...vagy ha mondjuk 1 éven belül elromlik, és neked meg kell csináltatni, mert ott a szavatosság...saját költséged, hiszen nem állsz kapcsolatban hivatalosan a termék gyártójával, hogy legyen velük egy garanciális szervízkapcsolatod...
Ha legálisan akarod csinálni, akkor nem éri meg. Számla nélkül tilos árut beszerezni, a Kínai eladók egy része pedig nem ad számlát, vagy ha ad, a NAV körberöhög vele. Mivel kereskedelmi tevékenység, ezért értékhatártól függetlenül kereskedelmi VÁM-ot és ÁFA-t kell fizetned a behozott termékek után, és mivel harmadik országból (EU-n kívülről) hozol be árut, így még importőrnek is minősülsz. Ez plusz terhet ró rád, pénz, idő, adminisztráció... ráadásul te felelsz a behozott termékért. Tehát ha importálsz pl. karácsonyfaizzó sort, és a kedves felhasználó hörcsöge megrágcsálja a kábelt és a kedves felhasználót megrázza a cucc, akkor mutogathat rád, hogy érintésvédelmi szempontból nem megfelelő a termék.
Továbbá, amint már írták, a több hetes kiszállítással nem leszel túl életképes, hiába olcsó a termék.
Ezt legfeljebb úgy éri meg, hogy ismeretségi körben árulgatsz raktárról. Tehát berendelsz valamiből egy rakatot, és papírok nélkül árulgatod.
Norbi, bár igazad van, de szerintem van némi időbeli zavar: 12 éve Vaterázom, akkor még egyáltalán nem volt ismert (talán nem is létezett?) az Aliexpress és más ilyen kínai oldalak. A legelső az Alibaba volt, ha jól tudom.
JunkieeeBoy, aki igazán otthon van a dologban, Ő írja 2015-ben, hogy 5 éve rendel ilyen oldalakról - tehát kb. 2010 környékén kezdődhetett és kb. 2012 - 2013 környékén, úgy 5-6 éve lett ismertebb, a dropshipping akkor kezdett elterjedni. Ma már valóban nem éri meg, mert közvetlenül onnan rendelnek.
Én 13 éve, 2006-ban alapítottam az első webshopom ( legálisan 1340-en működtünk, és tagja volt a Vatera is a SZEK Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért-nek ahogy mi is), akkor már volt exporters.sg ( 1998 óta működik) , meg ebay is, onnan rendeltük az akkori sztár Nokia N96 okat, csak nem győztük a kínai másolatokat szűrni közülük, meg a valós cégeket. Hardveraprón még felárért intézték a rendeléseket Ebayről 2006-ban.
A dropshippment 2008-2009-be jött be jobban, amikor beszálltak a nagyobb cégek is pl, pixmania-pro.com is hirdetett (azóta itthonra már nem is szállít) vagy a zentrada.de-n is találtál partnereket hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!