Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Bélyegző használata visszamenő...

Bélyegző használata visszamenőleg?

Figyelt kérdés

KATA-s vállalkozó vagyok 1,5 éve, eddig nem kellett sok nyugta/számla. Most csináltatnék egy bélyegzőt.

Ennek van nyoma, hogy pontosan mikor csináltattam?

A készítés dátuma december 7. lenne, ha pl használom a bélyegzőt egy novemberi nyugtán van nyoma?

Gondolom biztos, csak úgy kérdem :)

2018. dec. 5. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan csinálhatod így, de melyik tulbuzgó idióta megrendelő találta ki hogy neki kell bélyegző?
2018. dec. 5. 19:28
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

A vállalkozás bélyegzőit nyilván kell tartani (szigorú számadás alá kell vonni).

Lenyomata, és az útjának a követése. Ha másnak adod át, akkor ki, mikor, milyen célból vitte el. Ha leadja, akkor mikor adta le. Ha selejtezed, mikor, hogyan selejtezted.

Ha december 07-én készítették, akkor novemberi nyugtán nem használhatod. Ez kb. ugyanolyan, mint a számlatömb. Ha december 02-án vásároltad, akkor november 30-án még nem írhattál bele. :)

2018. dec. 6. 05:27
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az előző hozzászólónak nincs igaza. Cég, EV esetén egyáltalán nem kell nyilvántartani a bélyegzőt. Csak arra szolgál, hogy könnyeben odaírhasd a vállalkozás adatait. Gyakorlatilag az egy kézi mini nyomtató.

(Cég esetén legfeljebb akkor kötelező a használata, ha az aláírási címpéldányon szerepel.

Ha nem, akkor csak megkönnyíti a cégszerű aláírást, mert nem kell kézzel odaírni a cégnevet az aláírás mellé.

EV-nél meg még ilyen előírás sincs. A nyilvántartásáról meg pláne nincs jogszabály.)

(Ügyvédnél, orvosnál, állami szervnél már más a helyzet, ott valóban igaz, hogy egyes bélyegzőket, pecséteket nyilván kell tartani és szigorú számadás alá kell venni.)

2018. dec. 7. 00:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Nem mondtam, hogy a bélyegző kötelező! Azt mondtam, ha van, akkor azt nyilván kell tartani és "szigorú számadás alá" kell vonni.

Ha nincs bélyegzője, akkor nincs, ha van, akkor viszont nem használhatja "össze-vissza", mivel egy bélyegzővel vissza lehet élni. Elvesztését közlönyben is illik közzétenni. Saját érdeke.

Ez nem csak a "körbélyegzőkre" igaz (ügyvéd, NAV, stb.).

2018. dec. 7. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!